Rock Band lanseres i smug

– Komplisert samarbeid

I går ble originale Rock Band offisielt utgitt i Norge, ti måneder etter USA.

Musikkspillet Rock Band kom på markedet i USA 20. november 2007, for Xbox 360 og Playstation 3. I Europa ble Xbox 360-versjonen sluppet enkelte land 23. mai, og Sverige fikk sin lansering mot slutten av juli, som førte til at spillet også ble tilgjengelig i Norge gjennom felles innkjøpsrutiner i de store elektrokjedene.

Vokal, bass, gitar og trommer i aksjon.

Først nå blir samtlige utgaver av spillet (inkludert versjoner for Wii og Playstation 2) offisielt tilgjengelig på det norske markedet, uten noen form for markedsføring.

– Komplisert samarbeid

Electronic Arts i Norge har ingen god forklaring på hvorfor ting har tatt så lang tid:

– Det er dessverre ikke noe vi har hatt innvirkning på. Vi har slitt med å få det ut samtidig som resten av verden, blant annet på grunn av et komplisert samarbeid mellom partene Electronic Arts, Harmonix og MTV. Det er veldig synd, forteller PR-ansvarlig Silje Grønli i Electronic Arts Norge til Gamer.no.

– Rock Band 2 er allerede i salg i USA. Vil det ta like lang tid før det kommer til Norge?

– Nei, signalene jeg har fått foreløpig er at det skal ordnes opp i mye fortere. Det ser ut til at det blir en felles lansering i hele Europa, men det er ikke sagt noe om konkret utgivelsesdato enda. Jeg syns godt det kan komme før jul, men det avhenger av hvordan det går i USA, forklarer Grønli.

Guitar Hero World Tour kommer til vinteren, med bedre kvalitet på instrumentene og mulighet for å lage og distribuere egen musikk. Hvorfor skal man kjøpe Rock Band-originalen nå?

– Det måtte bli på grunn av låtutvalget. Vi har et mye større låtbibliotek, hvis man inkluderer låter på Xbox Live og Playstation Network, forteller Grønli.

Guitar Hero World Tour kommer med 86 låter på disken, mens Rock Band har 68 låter i den europeiske pakken og 218 tilgjengelig for kjøp.

Hvis du vil vite mer om Rock Band, kan du lese vår anmeldelse. Vi tok også en kikk på Guitar Hero World Tour under årets Games Convention.

Siste fra forsiden