Feature

Telenorligaen Våren 2018 – Rocket League

Rocket League-våren i Telenorligaen blir en svært jevn affære

Vi tatt en kikk på hvert av lagene og forsøkt å spå tabellen.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, som driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM VÅRSESONGEN 2018:

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Da var det dags igjen. Telenorligaen er tilbake for en ny sesong, og nok en gang står Rocket League på menyen. Nesten 140 lag har meldt seg på til vårsesongen, og ti av disse skal kjempe om den gjeveste prisen – nemlig seier i 1. divisjon.

Oppsettet er det samme som i høst, hvor alle møter hverandre én gang i serier på best av seks kamper. De fire beste lagene etter ni runder tar seg videre til sluttspill, mens de to nederst på tabellen rykker ned til 2. divisjon. I tillegg må laget som havner på 8. plass ut i kvalifiseringskamp for å berge sin plass i toppen.

Hva lagene angår bærer vårsesongen med seg ganske omfattende endringer. Ikke bare har vi to nyopprykkede lag i Air og Tilted Angels, men Horizon har kjøpt plassen tidligere eid av Delta Cubes. Came With a Great Fart har skiftet eier, og går nå under navnet Bamble DreamTeam. I tillegg har vi sett flere spillerbytter enn sandkorn i Sahara.

Det hele gjør det svært vanskelig å spå tabellen, men det har ikke hindret oss i å gjøre et forsøk. I denne artikkelen tar vi en kikk på hvert av lagene og deres utsikter for sesongen, og helt nederst vil undertegnede forsøke å tippe utfallet av vårens seriespill. Vi har også fått med oss spådommer fra Anders «eXuSeS» Skjulestad – medgrunnlegger av RocketLeague.no og eier av Bamble DreamTeam – og Jørgen «2DollarBill» Heia – tidligere Rocket Legaue-kommentator.

Hver torsdag vil Bamble DreamTeam vise et knippe Telenorliga-kamper i Rocket League på Twitch. Du kan følge med her »

Nedrykksstriden (10. - 8. plass)

Horizon: Får det tøft på kjøpt plass.

Andreas «Andii» Sørlie
Ben «Onoz8» Skinner
Fredrik «FrettyerHD» August

Etter høstsesongen i fjor kunngjorde Delta Cubes at laget ønsket å selge sin plass i 1. divisjon. Plassen sto ledig i flere måneder, men like over nyttår kunngjorde gutta i Horizon at de var klare for å ta spranget opp til Telenorligaens øverste sjikt.

Kjøpet kom noe overraskende på, da Horizon spilte i 4. divisjon i høst. Laget vant riktignok sin avdeling, men å klatre opp tre divisjoner på rappen vil trolig by på en litt for stor utfordring. Det innser Horizon selv, og til Gamer.no forteller kaptein Andreas «Andii» Sørlie at laget etter all sannsynlighet kommer til å rykke ned ved sesongslutt.

Den grimme realiteten betyr imidlertid ikke at gjengen har kastet inn håndkledet før slaget er utkjempet. Målet er å holde seg i 1. divisjon, og «Andii» har troen på at ferdighetene og samspillet i laget kun vil stige utover i sesongen. Til deres fordel har Horizon en mild start på sesongen, men avslutningen blir knallhard og etter all sannsynlighet blir laget å se i 2. divisjon i høst.

Tilted Angels: Nyopprykket lag med en spennende spillerstall.

Kristian «Mrkikkan» Baklid Røste fra Tilted Angels.
Privat
Les også
Anmeldelse: Rocket League

Kristian «Mrkikkan» Baklid Røste
Thomas «Unlikely» Hennø
Martin «xmartin96x» Sandaker

Tilted Angels rykket direkte opp til 1. divisjon etter en solid andreplass i divisjonen under i høst. Siden den gang har laget kun vokst seg sterkere, spesielt etter signeringen av Thomas «Unlikely» Hennø – som gjorde det godt for Delta Cubes i fjor.

Som ny utfordrer i toppen kan ikke Tilted Angels forvente å få en enkel oppgave i vår, og målet bør først og fremst være å unngå nedrykk. Kristian «Mrkikkan» Baklid Røste mener laget hører hjemme omtrent midt på tabellen, men hvorvidt den spådommen går i oppfyllelse vil trolig komme an på om gutta klarer å finne fotfeste i ligaen.

Det som potensielt står i veien for at Tilted Angels skal beholde sin plass i 1. divisjon er kampoppsettet for sesongen. På papiret veksler laget hele tiden mellom å møte enklere og tøffere motstand, noe som kan gjøre det vanskelig å holde prestasjonsnivået jevnt og høyt.

Gutta Boyz: Gjør et nytt forsøk etter en skuffende høstsesong.

Gutta Boyz endte på andreplass våren 2017, men presterte ikke like godt i høst.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Erik «Heggen» Heggelund
Stian Alexander «Blah» Hem
Mathias «Armanic» Holmen
Christopher «FlownCiesta» Furøy

Med en sterk andreplass i fjorårets vårsesong var det ventet store ting av Gutta Boyz høsten 2017, men ingen ting gikk helt etter planen. Laget avsluttet med smått utrolige fem uavgjortresultater etter ni serierunder, og endte på den sure 5. plassen.

Etter skuffelsen forlot både «Sleezy» og «miize» skuta, og en stund virket det usikkert om laget i det hele tatt ville fortsette. Med et nødskrik fikk kaptein «Heggen» inn nye spillere, og oppkjøringen til vårsesongen begynner nå – to dager før seriestart.

Gjengen har enda ikke spilt mye sammen, og ifølge «Heggen» er den endelige lagoppstillingen fortsatt usikker. Hva laget kan få til i vår kommer derfor an på hvor raskt alle blir kjent med hverandre og finner sine roller i laget. Dersom alt klikker kan Gutta Boyz fort ende høyere enn vi har spådd her, men gitt de trøblete forberedelsene har vi ganske lave forventninger enn så lenge.

Midt på treet (7. - 5. plass)

Air E-Sport: Underdog med muligheten til å overraske.

Sondre «MVpotato» Elle spiller for nyopprykkede Air E-Sport.
Air E-Sport

Jonas «Glock911» Flemming Krossnes
Ole «JohanPablo» Hegge
Sondre «MVpotato» Elle

Air gikk ubeseiret gjennom Telenorliga-høsten 2017, og viste gode takter i både forsvar og angrep. Det er nok ikke mye som skiller laget fra opprykkskamerat Tilted Angels, men Air virker å ha et fordelaktig kampoppsett.

I løpet av sesongens første seks runder møter Air kun ett av lagene vi har spådd å nå sluttspillet i vår. Med gode resultater kan gutta dermed være med å kjempe helt i toppen etter to tredjedeler av seriespillet er over.

Manager Bjørn Ove Larsen forteller at spillerne hans ønsker å overraske motstanden i 1. divisjon, og forteller at det å være underdogs legger langt mindre press på Air enn de øvrige lagene. Larsen er konservativ i sine forventninger, men håper gutta kan være med å kjempe om sluttspillplass.

GoToSleep: Trøblete oppkjøring kan by på problemer.

Eskil «Gudleif7» Raknes stiller for GoToSleep i vår.
Privat

Eskil «Gudleif7» Raknes
Chris «Chrizz» Holten
Joachim «Lfc_» Handberg Dalsaune

GoToSleep er nok et lag som har gjennomgått store forandringer siden høstsesongen. Uheldigvis for laget har mye skjedd i siste liten, og den trøblete oppkjøringen til våren har satt en brems på gjengens forventninger.

Med Harald «Haraldo» Nordvik og Mats «Hunterico» Mørch borte har GoToSleep hentet inn «Lfc_», som skal spille sammen med «Gudleif7» og «Chrizz». De tre har enda ikke spilt mye sammen, og «Gudleif7» mener det blir vanskelig å hamle opp med de beste lagene.

Målsettingen blir derfor først og fremst å beholde plassen i 1. divisjon, noe vi tror de skal være i stand til. Med en svært jevn sesong på papiret blir det imidlertid trangt om plassene, og hvorvidt GoToSleep unngår nedrykk beror på hvor raskt gutta finner tonen.

The Razzle Dazzlers: Fra kvalikk til sluttspillplass?

Lagkaptein Henrik «Versace» Hansen for The Razzle Dazzlers.
Privat

Henrik «Versace» Hansen
Aleksander «Phocaz» Jensen
Anders «Sleezy» Holen

I forkant av høstsesongen 2017 tippet undertegnede at The Razzle Dazzlers ville havne helt sist og rykke direkte ned. Gutta hadde imidlertid andre planer, og etter å ha kapret 8. plassen sikret laget en ny sjanse i 1. divisjon etter en overbevisende seier i sin kvalifiseringskamp.

For våren har The Razzle Dazzlers gjennomgått en stor overhaling, og skilter med to nye spillere i starttreeren. «Sleezy» har tatt turen over fra Gutta Boyz, mens «Phocaz» kommer rett fra en flott sesong med Kartoflerne.

Med den nye stallen er laget helt klart i stand til å kjempe i toppen, men det blir en knallhard start på sesongen. Tre av de første fire serierundene går mot klare sluttspillkandidater, og hvor høyt The Razzle Dazzlers havner til slutt vil sannsynligvis bestemmes av guttas prestasjoner allerede i mars.

Sluttspillkandidatene (1. - 4. plass)

Team Bjønnsk: De rike blir rikere.

Kartoflerne, her representert av «Sniper» og «Reganam», har byttet navn til Team Bjønnsk.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Martin «Sniper» Wiulsrød
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Etter et skuffende 0-4 tap for Nordavind i høstens sluttspillfinale har Kartoflerne tenkt nytt for 2018. Ikke bare har laget byttet navn til Team Bjønnsk, men «Sniper» og «Reganam» har også hentet inn en av de bedre spillerne fra i fjor – «Al Dente».

De tre spillerne har fortsatt ambisjoner på den internasjonale Rocket League-scenen, men en tilsynelatende økt satsing på Telenorligaen gjør seriemesteren fra våren 2017 til en av forhåndsfavorittene for den kommende sesongen.

I samtaler med Gamer.no forteller «Sniper» at gutta faktisk har lagt inn noen treningsøkter i år, som tidligere ikke har vært et fokus for laget. Forventningene innad i Team Bjønnsk er derfor høye, og også vi regner med at trioen vil sikre seg en sluttspillplass uten altfor store problemer.

Bamble DreamTeam: Nytt lag, nye sjanser.

CWAGF, her avbildet under sluttspillet i høst, stiller med nytt navn og ny lagoppstilling.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Jonas «Lemon» Roald
Mads «Maadzz» Gjelsten
Simen «miize» Antonsen

Da Telenorliagens høstsesong i Rocket League takket for seg i fjor var det en ganske umotivert gruppe som satt igjen i det som den gang var Came With A Great Fart. Tankene gikk mot å selge 1. divisjonsplassen – akkurat som Delta Cubes – men så steppet kommentator og Bamble DreamTeam-sjef Anders Skjulestad inn.

Skjulestad tok over som manager for laget, som nå går under navnet Bamble DreamTeam, og innførte samtidig en kraftig omrokkering av lagoppstillingen. Inn kommer «miize» fra Gutta Boyz og «Maadzz» fra The Razzle Dazzlers, mens «Lemon» fyller ut starttreeren.

Ifølge Knut «Ingvaldsson» Skaug – tidligere CWAGF-kaptein og innbytter for Bamble DreamTeam – ser gutta nå svært lyst på den kommende sesongen, og med fornyet motivasjon bør de sikre seg en billett til sluttspillet. Bamble får en svært tøff åpningskamp mot Team Bjønnsk, og et godt resultat i første runde vil sette tonen for det som kan bli en meget vellykket vår.

Nordavind: Den regjerende mesteren sitter fortsatt på topp.

Nordavind tok en soleklar seier i Telenorligaen i fjor høst.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Casper «Sacred» Sperrevik
Jørgen «Jwols» Olsen

En kan ikke spå vårtabellen i Rocket League uten å ha Nordavind enten på topp eller i nærheten av toppen. «etreX», «Sacred» og «Jwols» tapte ikke en eneste runde i høst, og seilte inn til en knusende seier i finalen på SpillExpo i Lillestrøm.

Siden den gang har trioen tatt showet sitt utenfor Norges grenser, med deltakelse i flere større turneringer. Den internasjonale satsingen skal imidlertid ikke stå i veien for spill her hjemme, og «etreX» forteller at Nordavind vil gi alt for å klatre til topps i Telenorligaen nok en gang.

Gutta vil igjen nyte godt av stabiliteten som følger med det å beholde den samme lagoppstillingen over lengre tid, og med mindre noe går fullstendig galt bør vi se Nordavind i sluttspillet. Der kan laget imidlertid møte større motstand enn i høst, men den diskusjonen får vi ta opp igjen om to måneder.

Tøvpatruljen: Stabilitet kan bli nøkkelen til en god sesong.

Tøvpatruljen vil trolig ta seg til sluttspill.
Photographer: Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Andreas «Andey» Groven
Frederik «Paradox» Sejs Nielsen

Nettopp stabilitet kan bli nøkkelen for Tøvpatruljen, som også har unngått store endringer siden i fjor. Laget har riktignok mistet en god spiller i «Al Dente», men starttreeren blir den samme som til sluttspillet i høst.

Med det som utgangspunkt regner Tøvpatruljen å i det minste ta seg til sluttspill, og forventningene virker å være at det blir grei skuring. Til Gamer.no forteller «Andey» at målet er å «rulle inn på topp 4, og så ta resten derfra».

Hvorvidt det blir så enkelt er slettes ikke så sikkert, men vi tror også at Tøvpatruljen skal greie å ta seg til sluttspillet i vår. Sesongstarten blir unektelig tøff, spesielt med åpningskamp mot Nordavind, men kommer de seg greit gjennom de første tre rundene skal det mye til for å holde gutta nede.

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Totalt sett ser vi for oss en svært jevn Rocket League-sesong i Telenorligaen, med hard kamp om de fleste plassene. Våre tre spåmenn har ganske like tabelltips blant de første fem, og også helt i bunn. 6. til 9. plass blir imidlertid en mer usikker affære, og hvem som ender opp med nedrykk om noen måneder blir spennende å se.

Spådom av:Andreas«eXuSeS»«2DollarBill»
1.NordavindNordavindNordavind
2.Team BjønnskTeam BjønnskBamble DreamTeam
3.Bamble DreamTeamBamble DreamTeamTeam Bjønnsk
4.TøvpatruljenTøvpatruljenTøvpatruljen
5.The Razzle DazzlersThe Razzle DazzlersThe Razzle Dazzlers
6.Air E-SportGoToSleepTilted Angels
7.GoToSleepTilted AngesAir E-Sport
8.Gutta BoyzGutta BoyzGutta Boyz
9.Tilted AngelsAir E-SportGoToSleep
10.HorizonHorizonHorizon

* Sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden