Røde Kors protesterer på spill

Britiske Røde Kors har sett seg lei av at organisasjonens emblem blir brukt i dataspill uten deres godkjenning.

I følge nettstedet GamesIndustry.biz, jobber både det britiske og kanadiske Røde Kors nå for å hindre "ulovlig og ødeleggende" bruk av den internasjonale hjelpeorganisasjonens verdenskjente emblem. Det røde korset på en hvit bakgrunn brukes blant annet flittig på førstehjelpsutstyr i spill, og i tillegg brukes det ofte for å markere hvem som er feltleger i spill.

Røde Kors forteller at misbruk av emblemet deres både er ulovlig og ødeleggende i forhold til emblemets spesielle, beskyttende verdi. Dessuten misliker de at emblemet blir brukt i voldelige spill, som er i direkte konflikt med de grunnleggende humanitære prinsippene organisasjonen følger og promoterer.

I følge Michael Meyer i britiske Røde Kors håper organisasjonen å komme i dialog med utviklere for å hindre videre misbruk av emblemet deres. Dessuten vil de være interessert i å jobbe med utviklere for å produsere spill som viser emblemet i sin korrekte bruk, som et symbol på beskyttelse under en bevæpnet konflikt, og hvor spilleren blir belønnet for å respektere regler for krigføring.

Siste fra forsiden