Oblivion-film på vei?

Rollespillefilm

En merkevaresøknad avslører en mulig film om det suksessrike rollespillet.

Tro det eller ei, men det er over fire år siden The Elder Scrolls IV: Oblivion kom ut. Tiden flyr, dere. Vi har ikke fått noe nyss om et nytt Elder Scrolls i ettertid, men nå kan det virke som om man vil forsøke seg på en filmversjon av det forrige spillet i serien.

Hm, mulig rolle for en av dagens supermodeller?

Ifølge GameSpot har nemlig Zenimax Media, som eier Bethesda Softworks, varemerkeregistrert Oblivion for bruk i filmens verden. "Filmproduksjon, underholdningstjenester, levere kinofilmer i sjangeren fantasy", heter det i registreringen.

Dette er imidlertid et tidlig steg i det som eventuelt kan bli en film, så det er ingen vits å forhåndsbestille billetter riktig ennå.

Det som er sikkert er at filmen får en tøff jobb med å snu en trend hos filmer som baserer seg på spill. Som regel er de av ganske laber kvalitet. Vi kan blant annet nevne Doom, BloodRayne og Dungeon Siege: In the Name of the King.

Ferske Prince of Persia: The Sands of Time fikk greie anmeldelser, men har til gjengjeld floppet ganske greit når det gjelder inntjeningen av et budsjett på rundt 1,2 milliarder kroner.

Så gjenstår det å se hvordan Oblivion eventuelt gjør det. Jeg anbefaler Zenimax å ikke bruke to statister som skal fylle alle bakgrunnsroller, slik som i spillet. Det ser nok like dumt ut på film.

Siste fra forsiden