Blogg

Romjulens stille nytelse

Julen er helt spesiell. Den er fylt med spenning og forventninger som punkteres den 24. desember. For meg begynner derimot den beste tiden "dagen derpå".

Romjulen skal være en fredfull, ja nærmest salig, tid. En tid for ettertanke, stort kaloriinntak og kjedelige familiesammenkomster. Helligdagene etter julaften er også perfekt for spilling – timevis foran TV/PC-skjerm med interaktiv nytelse. Jeg har mange gode minner fra tidligere juleferier. Det går gjerne i spill som ikke er av siste skrik, men som likevel gir valuta for tiden du legger ned.

I fjor bunkret jeg opp mengder av fete julekaker og oversøt julebrus for å spille Pirates! - den nye versjonen, vel og merke. Ai, det var et perfekt julespill. Jeg lå dovent på sofaen med min bærbare PC mens jeg fektet meg gjennom Karibien. Julen før var det faktisk en annen klassiker som fikk kjørt seg: Colonization. Hm, det er egentlig litt merkelig at Sid Meier har et godt grep rundt høytiden min. For å følge opp må det kanskje bli Civilization IV i år, spillet bør i hvert fall ha evnen til å slå i hjel lange helligdager på en effektiv måte.

Eller kanskje jeg skal følge opp presedensen jeg satte for tre år siden. Om jeg ikke husker helt feil var det Project Gotham Racing 2 som var julegodteriet mitt den gangen. Nå er spill nummer tre her. Til tross for at jeg har tjuvstartet er det mye som gjenstår. Hvem blir vel lei av å slå nisser over Xbox Live?

Nei, julen blir ikke den samme uten et skikkelig romjulsspill. Det blir som pinnekjøtt uten kålrabistappe og ribbe uten svor. Hva med deg? Ofres spillingen for kirkebesøk, skiturer og julebukk? Eller låser du deg inne på et mørkt rom med enorme forsyninger usunn snacks og drikke?

Uansett er julen et høydepunkt, nyt den fullt ut.

Siste fra forsiden