Anmeldelse

RTL Ski Jumping 2005

Våre norske hopphelter har så langt i år ikke klart å prestere like bra som de gjorde i jubelsesongen 2003/2004. Mika Kojonkoski virker ikke helt å ha det samme magiske grepet om tingenes tilstand. Her kommer du inn, få den norske ære på fote i RTL Ski Jumping 2005.

Side 1
Side 2

Autentiske bakker
FIS-lisensen har ett formål, det å kunne vise til de samme bakkene vi kjenner fra det daglige. Alle har autentiske navn og ligner noenlunde på sine virkelige forbilder. Når det gjelder grafikken er den ganske fin, selv om animasjonene ikke er akkurat er siste nytt. Miljøene rundt bakkene er greie, og publikum består av de vanlige fargeprikkene de ofte er i slike spill. Litt merkelig er det hvordan din hopper ofte utrykker skuffelse etter kjempehopp som sikrer ham seier i rennet, og dertil glede når han lander på kulen. Det er ikke ofte dette skjer, men når det hender ser det bare dumt ut.

Lyden, derimot, er av en helt annen kvalitet. Kommentatorene er som i det forrige spillet helt elendige. Hvis du ikke skrur disse av relativt tidlig i spillet, risikerer du å miste lysten på å i det hele tatt fortsette. Musikken er også litt tvilsom, og minner til tider om den typen RTL bruker på sine halvpornografiske filmer rundt midnatt (har jeg blitt fortalt).

Selve kameraføringen i spill er også en blandet opplevelse, og kan til tider være svært frustrerende. Før hvert eneste hopp må du vente på at kamera skal ta en slags halvsirkel, før det zoomer inn på hopperen. Det er ikke snakk om mange sekundene, men blir raskt ganske irriterende. Dessuten er kameravinklene i reprisene dårlig, ofte ser du ingenting grunnet trær og bygninger i ditt synsfelt. Når du skal ta en kikk på hva dine konkurrenter foretar deg oppstår et nytt problem. Flere ganger ble hoppene vist som kun en grå "tunnel" med en liten lysprikk i midten. Flere irriterende småfeil som dette trekker kraftig ned.

Et siste irritasjonsmoment er hyppig lasting i spillet. Spillopplevelsen blir overdreven oppstykket, og du bruker mer tid på å vente enn å hoppe.

Hoppspill er glimrende i flerspiller, det kan jeg skrive under på. RTL Ski jumping 2005 gjør en god jobb her, men dessverre kun lokalt. Det hadde vært interessant å kunne gå online å fylle opp konkurranser med menneskelige spillere. Da hadde vi snakket flerspiller! Som sagt fungerer det fint lokalt, forutsatt at du har venner som innehar en liten interesse for hoppsporten.

Til tross for et skred av feil og mangler makter faktisk RTL Ski Jumping 2005 å engasjere. Ingenting slår følelsen av å lande "på sletta" etter et prikkfritt svev, ei heller å stå på toppen av pallen for første gang. I perioder kan du oppleve å bli hekta på spillet, men dessverre er dette bare forbigående. Spillet mangler på en måte dybden til å engasjere over tid, spesielt i enspillerdelen.

Konklusjon
RTL Skijumping 2005 er ingen revolusjon for sjangeren, snarere tvert i mot. Bortsett fra enkelte små endringer er det lite som skiller fra den forrige versjonen, og ett år er lenge i denne bransjen. Spillet tilbyr grei, men alt for enkel, underholdning. På grunn av at spillet er relativt lett, og at det mangler flerspiller over nett, blir varigheten kraftig redusert. Potensialet i hoppspill er stort, men for meg er Ski Jumping Internasjonal fortsatt spillet som klarer å demonstrere hoppsportens essens best. At hopperen her er en fyrstikkmann, sier sitt.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden