Counter-Strike: Global Offensive

«Rubino» og danskene kan være på vei til FC København

Den danske klubben skal satse på e-sport, melder finans.dk.

Guillaume Baviere/Creative Commons/Epicenter/Gamer.no

Nok en stor fotballklubb melder sin ankomst til dataverdenen. Nå er det Champions League-klubben, FC København, som ønsker å ta steget inn i den massive voksende sporten.

Millioninvestering

Det er Parken Sport og Entertainment AS, selskapet bak fotballklubben, som planlegger en stor investering i e-sporten. I følge finans.dk er det snakk om tosifret millionbeløp i året. Spillerne skal briljere i internasjonal e-sportscene med København sine hvite og lyseblå drakter.

Rapporten sier at det skal satses på tre spill, Counter-Strike: GO, FIFA og Dota 2. Om de kjøper et eksisisterende lag eller bygger et nytt, er usikkert.

– Vi følger selvfølgelig med i utviklingen innen e-sport, som andre store fotballklubber gjør. Det er et spennende område, som man godt kan forestille seg København kan være en del av i framtiden. Men om og hvornår det blir må framtiden vise, forteller administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholt til finans.dk.

Upåklagelig timing

Dette går ut kort tid etter Ruben «rubino» Villarroel og resten av danskene meldte avgang fra Dignitas. Det skal ha vært et stort tilbud som var vanskelig å takke nei til, meldte Casper «Ruggah» Due på Twitlonger. Selv om både klubben og spillerne er ordknappe så regner vi med en offentliggjøring på nyåret.

Store prestasjoner den siste tiden, en plass i ELEAGUE-Major-turneringen og DreamHack Masters Las Vegas kan være årsaken til at København er interessert.

Dette er ikke første gang en fotballklubb investerer stort i e-sport. Tidligere kunne dere lese om Paris Saint-Germain sin investering i sporten. I tillegg har vi store klubber som Shalke 04, West Ham, Valencia med flere som har tatt et steg inn i e-sporten.

Siste fra forsiden