RuneScape Classic stenger dørene etter 17 år

Utvikleren vil heller legge ned spillet enn å se det fullstendig ødelagt.

Jagex

6. august 2018 setter Jagex kroken på døren for RuneScape Classic – 17 år etter spillets lansering. Det kunngjorde utvikleren denne uken.

RuneScape Classic er ikke lenger trygt å spille, mener utvikleren.
Jagex

I et åpent brev på sine nettsider fortalte Jagex at beslutningen om å legge ned spillet slettes ikke var enkel. Fordi utvikleren ikke lenger har de riktige verktøyene for å sørge for at opplevelsen er trygg for alle, følte teamet imidlertid at det var den eneste forsvarlige utveien:

– Med de teknologiske fremskrittene som har hjulpet oss å støtte RuneScape og Old School RuneScape, passer ikke verktøyene våre lenger med Classic. Dette er spesielt et problem med tanke på sikkerheten til spillerne våre og når det kommer til oppdaging av juks. Spillet kan nå enkelt misbrukes med ulike tredjepartsverktøy, og spillere som bruker dataprogrammer til å spille for seg har blitt et stadig større problem.

Jagex har riktignok ikke støttet RuneScape Classic på flere år, men føler det først er nå at problemet har blitt alvorlig nok. Feil som ødelegger spillopplevelsen dukker også opp med stadig hyppigere frekvens, og fremfor å vente på at alt en dag skal gå skeis besluttet utvikleren seg for å ta saken i egne hender.

Spillere får derfor to måneder og litt på å ta et siste farvel med spillet. Frem til 6. august vil det operere som normalt, men deretter stenges serverne for godt. Jagex vil fortsatt drive RuneScape – den moderne versjonen av spillet – og Old School RuneScape – en nyere variant av originalen.

Tidligere i år måtte Paragon stenge sine dører.
Epic klarte ikke holde liv i MOBA-spillet »

Siste fra forsiden