Epic Games stenger Paragon

– Vi beklager, sier studioet om MOBA-spillets manglende suksess.

Epic Games

Epic Games, studioet bak blant annet Gears of War-serien og Unreal-spillmotoren, kastet seg på MOBA-karusellen i 2016 med spillet Paragon. Nå melder studioet at det er slutt på moroa, for den 26. april i år stenges spillet for godt.

Studioet skriver at de ikke lenger ser noen muligheter for at spillet kan holde på nok spillere til å være bærekraftig i tiden fremover. Etter mange vanskelige, interne diskusjoner har de derfor bestemt seg for å legge inn årene.

Epic Games

Beklager til fansen

Epic Games innrømmer at de ikke har klart å innfri løftene med spillet, og beklager overfor de som har fulgt spillet hittil. Studioet tilbyr seg å refundere alle kjøp som spillere har gjort på samtlige plattformer, noe som gjøres via Epic-kontoen.

Paragon gjorde et godt inntrykk da vi tok en titt på spillet i 2016, og vår utsendte mente at spillet var «nådeløst, men rettferdig». Spillet følger langt på vei den vante MOBA-formelen, men skiller seg ut ved at det blant annet byr på «over skulderen»-perspektiv, i stedet for det langt mer vanlige fugleperspektivet.

Spillet har hatt knallhard konkurranse fra andre titler i denne sjangeren, først og fremst de særdeles populære titlene DOTA og League of Legends, som trolig er en sterkt medvirkende årsak til at spillet nå avsluttes.

Epic Games har derimot stor suksess i en annen sjanger for tiden: Fortnite Battle Royale har nådd 40 millioner spillere »

Siste fra forsiden