Russisk kultklassiker blir født på ny
(Bilde: Ice Pick Lodge)

Russisk kultklassiker blir født på ny

Det unike pestspillet Pathologic gjenskapes for PC og konsoll.

Pathologic må beskrives som et av tidenes mest spesielle spill. Dette førstepersonseventyret gir deg tolv dager til å finne kuren til en pestsykdom, som er i ferd med å ta livet av en hel by i den dystre, russiske landsbygden. Og når jeg skriver «by» mener jeg ikke bare innbyggerne, men også bygningene og landskapet. 

Underveis må du forsøke å sanke informasjon om pesten, mens du holder deg selv i live ved å sikre at du får nok mat, drikke og medisiner. For hver dag som går forverres situasjonen, og livet blir farligere og farligere.

Skjermbilde fra nyutgaven. (bilde: Ice Pick Lodge).
Skjermbilde fra nyutgaven. (bilde: Ice Pick Lodge).

Den originale, engelskspråklige utgivelsen av Pathologic var preget av en oversettelse som var mildt sagt på trynet, og hvor det noen ganger var helt umulig å skjønne hva spillfigurene prøvde å si. I tillegg mener utviklerne i Ice Pick Lodge at de gjorde mange feil under utviklingen, noe som resulterte i et spill med unødvendige problemer.

Ny versjon på vei

Nå vil de gjenskape Pathologic uten alle disse problemene og med en skikkelig engelskspråklig versjon – ikke en direkte oversettelse, men mer en rekonstruksjon på engelsk. Grafikken skal selvsagt også få seg en kraftig overhaling.

Konseptkunst. (bilde: Ice Pick Lodge).
Konseptkunst. (bilde: Ice Pick Lodge).

Utviklerne vil ikke endre på spillets stemning eller den generelle historien, figurene og miljøene. Ideene i spillets fundament vil være uendret. Men spillet får nye oppdrag, hendelser og handlingsrekker, samtidig som det de beskriver som fyllmateriale vil fjernes.

I tillegg vil utviklerne balansere spillmekanismene bedre. Kampene skal være mer intense, jakten på ressurser skal fungere bedre og byens økonomi skal bli mer robust. Dessuten sier Ice Pick Lodge at den kunstige intelligensen til innbyggerne forbedres, samtidig som pesten vil spre seg på en mer realistisk måte.

Nyversjonen skal etter planen lanseres til de tre PC-formatene Windows, MacOS og Linux, samt Xbox One og PlayStation 4. Den er ikke ventet ferdigutviklet før sent i 2016.

Den russiske utvikleren håper å samle inn deler av utviklingsbudsjettet ved hjelp av folkefinansiering. Kickstarter-kampanjen deres har fått en svært sterk start. Kickstarter-presentasjonen kan du se under artikkelen.

Du kan lese mer om Pathologic i vår artikkel om spillet. Russerne har også gitt oss det ekstremt dystre The Void, samt den absurde komedien Cargo: The Quest for Gravity. Deres forrige spill var grøsseren Knock-Knock.

Pathologic

Windows
Slippdato: 26. mai 2006
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Ice-pick Lodge
Utgiver: Buka Entertainment

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen