Sakaguchi forteller om Xbox 2-rollespill

Hironobu Sakaguchi, mannen bak Final Fantasy-serien, har fortalt litt om de to rollespillene selskapet hans skal lage til Xbox 2.

På fredag ble det klart at japanske utviklerselskapet Mistwalker skal lage to rollespill til Xbox 2. Mistwalker ledes av Hironobu Sakaguchi, som beskrives som Final Fantasy-seriens far. Han var ansvarlig for serien fra starten av, helt til han mistet mye av innflytelsen i Square etter at Final Fantasy-filmen The Spirits Within ble en kommersiell fiasko og selskapet ble tvunget til å slå seg sammen med Enix.

Kort tid etter sammenslåingen forlot Sakaguchi Square-Enix for å danne sitt eget studio, Mistwalker. Deres første tittel er et strategirollespill for Nintendo DS, men det er utvilsomt de to kommende rollespillene gamere verden over vil glede seg mest til. Hironobu Sakaguchi har akkurat gitt ut litt informasjon om de kommende prosjektene, i et intervju på den japanske Xbox-siden.

Det ene rollespillet vil være et realistisk spill med "stilfulle" karakterer, og Mistwalker prøver å utvikle det slik at det føles som å ta del i en spektakulær film. Spillet omhandler ikke det å vokse opp (som er relativt vanlig i japanske rollespill), men har en hovedperson som "vet alt" og har et filosofisk perspektiv på livet.

Det andre spillet vil inneholde søte karakterer, og hovedpersonen i dette spillet er en person som aldri gir opp og alltid fortsetter å gå fremover uansett hvor mye livet går ham i mot. Sakaguchi forteller at han håper dette spillet vil kunne få folk til å bli i godt humør og se lysere på tilværelsen.

På tross av at de to spillene er svært ulike, vil målet med begge være å ta et skritt bort fra vanlige RPG-historier og fortelle historier som inneholder glede og sorg, og en type scener som aldri tidligere har blitt sett i spill. Å avslutte denne artikkelen med å si at vi kommer tilbake med mer informasjon om spillene så snart vi får den burde strengt tatt være unødvendig, men gammel vane er vond å vende.

Siste fra forsiden