Detaljer om Portal 2

Samarbeid og mye mer

Informasjon om oppfølgeren har lekket ut på nettet.

På fredag ble Portal 2 offisielt kunngjort av Valve, men uten at vi fikk særlig mange detaljer om spillet. De har vi imidlertid fått nå, etter som informasjon fra en tolvsiders sniktitt hos GameInformer har lekket ut på nettet.

Portal 2 skal finne sted flere hundre år etter hendelsene i det første spillet. GlaDOS er fremdeles i live, og det samme er originalens hovedperson, Chell. Hun har imidlertid lekt Tornerose, og brukt tiden i kryosøvn.

Nyeste nummer av GameInformer.

Spillet starter ved at Chell vekkes til live av en "personlighetskjerne" (av typen du kanskje husker fra Portals avslutning) ved navn Wheatey, som er bekymret for tilstanden til Aperture Science-lokalene. Disse har stått urørt siden sist, og tiden har satt sitt preg på dem.

Som i originalen må du bruke portalskyteren til å navigere deg gjennom stadig mer utfordrende testområder. Portalene er imidlertid litt mer avanserte enn før, og du kan for eksempel bruke luftstrømmer til din fordel for å oppnå målene dine.

Vi kan også glede oss til noen nyheter. En av disse er en slags "maling" som kan males på ulike overflater for å gi dem nye egenskaper. Hvis du for eksempel bruker oransje maling på gulvet vil du kunne løpe mye raskere.

Andre nyheter inkluderer speiloverflater, som blant annet kan brukes til å reflektere stråler. Du vil også kunne finne mange nye objekter som kan hjelpe deg.

Den kanskje mest spennende nyheten er at Portal 2 inneholder en samarbeidskampanje. I denne må to roboter samarbeide om å komme seg gjennom en serie kompliserte tester. Hver av dem kan lage egne portaler (og de kan også bruke hverandres).

Ellers loves det at originalskribent Eric Wolpaw er tilbake, sammen med Left 4 Dead-skribent Chet Faliszek og National Lampoon-veteran Jay Pinkerton. Jonathan Coulton, som laget den ultrapopulære Still Alive-låten, er også involvert.

Portal 2 lanseres for Xbox 360 og PC mot slutten av året.

Siste fra forsiden