Samarbeidsspillet Shadow Puppeteer har fått dato

Ventetiden for det norske spillet er snart over.

Hamarbaserte Sarepta Studio har i dag avslørt lanseringsdatoen for sitt debutspill, Shadow Pupeteer, eller Skyggemesteren, som er den norske tittelen.

Spillets PC-versjon lanseres på Steam, Humble Store og Glyph allerede før måneden er over, nærmere bestemt mandag 29. september. Wii U-versjonen har foreløpig ikke fått noen konkret dato, men arbeidet med å ferdigstille den versjonen fortsetter så fort PC-versjonen er ute, opplyser Sarepta på sine hjemmesider.

Lokal flerspiller

Lys og skygger må manipuleres i Shadow Puppeteer. (Bilde: Sarepta Studio).

Sarepta Studio har brukt fire år på prosjektet og fikk grønt lys på Steam i mai, etter to måneder med stemmesanking.

Shadow Puppeteer handler om en liten gutt som har blitt adskilt fra skyggen sin. For å bli gjenforent må de manipulere skygger og lys, og bekjempe en skyggemester med skumle hensikter.

Spillet er et gåte-, eventyr- og samarbeidsspill som lar en spiller styre gutten i tredimensjonale omgivelser, mens den andre kontrollerer skyggen som er låst til en todimensjonal verden. Shadow Puppeteer er designet som et lokalt samarbeidsspill, men kan også spilles alene.

Lanseringstraileren til Shadow Puppeteer.

Norsk filminstitutt har støttet prosjektet med totalt 1,3 millioner kroner, men Sarepta har også fått økonomisk støtte fra Nordic Game Program og Innovasjon Norge.

Shadow Puppeteer er ikke det eneste norske spillet som havner på konsoll. Teslagrad ble lansert på Wii U forrige uke, og etter hvert kan vi forvente Among the SleepPlayStation 4 med støtte for Sonys VR-briller.

Siste fra forsiden