FFXIII-lansering til våren

Samtidig på begge plattformer

Det nye Final Fantasy-spillet kommer samtidig på Xbox 360 og PS3.

Final Fantasy-produsent Yoshinori Kitase har fortalt at Final Fantasy XIII skal lanseres på Xbox 360 og PS3 til våren i Europa, og at lanseringen vil finne sted samtidig på begge plattformer.

Final Fantasy-teamet skal ha gjort store fremskritt i forhold til det å kutte ned på tiden mellom den japanske lanseringen og den påfølgende lanseringen i Europa og USA. Spillet kommer til Japan "i vinter".

Kitase fortalte også at Xbox 360-versjonen av spillet skal lanseres på flere DVD-plater. Sannsynligvis kommer den på tre stykker. Ellers skal de to versjonene være praktisk talt identiske, både når det gjelder innhold og det visuelle.

– Siden maskinvaren er ulik vil det kanskje være noen subtile forskjeller hvis du sammenligner skjermbilder side ved side, men teamet er veldig varsomme med kompresjon av data, så målet er at det skal se likt ut på begge plattformer, sa han til VG247.

Det blir spennende å se om gamere verden over får tid til å spille alle de mange storspillene som kommer i løpet av første halvår 2010. Rollespill som Final Fantasy-spillene er tross alt ikke kjent for sin korte varighet.

Siste fra forsiden