Samus får en overhaling

Metroid-spill får nytt liv på Wii.

Samus Aran er en ressurssterk dame. Dusørjegeren har en egen spillserie, nemlig Metroid-spillene. I tillegg er hun en fast gjest i de vennlige Super Smash-slåsskampene, hvor hun går i ilden mot Nintendolegender som Mario, Link og Pikachu.

Fra det ekstremt kritikerroste Super Metroid

Men det er Metroid-serien hun er mest kjent for. Siden det første spillet ble sluppet til Nintendo Entertainment System har kvinnen med det harde ytre og nesten like harde indre sjarmert mang en sofasittende nerd, til tross for at få faktisk forstod at hun var en dame fra starten av. Oppfølgeren, Super Metroid, har flere ganger blitt kåret til ett av de beste spillene gjennom tidene.

Etter å ha hoppet over Nintendo 64 dukket Metroid-serien opp igjen på Gamecube. Serien var nå gjenfødt i fullstendig og imponerende 3D-grafikk, og to spill ble sluppet i Metroid Prime-serien. Seriens fokus på hjernevrengende gåter og episke bosskamper var i høyeste grad ivaretatt i disse spillene, til tross for at spillet hadde gått fra 2D til 3D.

Den spennende sagaen fikk sin i alle fall foreløpige slutt med Wii-spillet Metroid Prime: Corruption, som imponerte alle med presis og kjapp siktemekanikk. Spillet dro virkelig fordel av Wii-ens kontrollmuligheter.

Fra Metroid Prime: Corruption

Kanskje som en videreføring av gigantens tendens til å relansere Gamecube-spill til Wii, er det nå klart at en samlepakke med de tre siste Metroid Prime-spillene er på vei til den populære konsollen. Spillene vil være i bredskjerm, og støtte Wiis høyeste oppløsning (480p). Viktigst av alt vil spillene være oppdatert med Corruptions fantastiske kontroll. Gode nyheter for folk som gjerne vil oppleve de to første spillene også, men som ikke orker tanken på å gå tilbake til tradisjonell kontroll. Pakken slippes i august i USA, europeisk lansering er ennå ikke kjent.

Disse tre herlige spillene fås altså i oppdatert versjon, for prisen av ett spill. Utvilsomt gode nyheter i disse økonomisk trange tider. Vi får bare håpe at det er amerikanernes markedstrategi som ligger Nintendo i Europa nærmest, fremfor Japans. Riket i øst får nemlig ikke den herlige pakken, her har spillene blitt lansert separat som oppdaterte Wii-spill, på samme måte som Mario Power Tennis og Pikmin her til lands.

(Kilde: IGN)

Siste fra forsiden