Se de første 15 minuttene av BioShock-oppussingen

2K Games har hyrt inn Let's Play-er til å spille nyversjonen.

I forkant av lanseringen av BioShock: The Collection har 2K Games hyrt inn YouTube-eren «GhostRobo» til å lose spillere gjennom åpningsminuttene fra den oppussede versjonen første spillet. Resultatet ser du over.

Ved første øyekast er det ikke så lett å se akkurat hva som er nytt, men tar man frem lupen og titter på versjonene side om side ser vi høyere oppløsning, en bildefrekvens på 60 bilder i sekundet og nye teksturer i fleng. Du kan også se en sammenligningsvideo.

Det er kanskje ikke så mange som husker det, men BioShock fikk i sin tid litt kritikk for nettopp oppløsningen, særlig på konsoll. Xbox 360-versjonen holdt en stødig 720p – som var den typiske konsolloppløsningen i 2008. PlayStation 3-versjonen var nede på 680p, og slet mer med å holde bildefrekvensen oppe i 30 bilder i sekundet.

Pakke med nyversjoner

At en BioShock-samlepakke skulle komme har vært en ganske dårlig skjult hemmelighet. Det siste året har spillet dukket opp i ulike lekkasjer. Alt fra butikkoppføringer til aldersgrensesettere – og nå nylig 2K Games selv – har slitt med å holde tett om pakken.

De to første BioShock-spillene skjer i undervannsbyen rapture.
2K Games

Samlepakken BioShock: The Collection inneholder oppussede varianter av BioShock og BioShock 2 til alle tre plattformer, mens BioShock Infinte kun blir seende bedre ut på konsollene. Alt av nedlastbart innhold er også stappet inn i pakken. Det eneste som ikke har fått plass er flerspillerdelen til BioShock 2 og alt som er knyttet til den.

BioShock-serien har markert seg som en bauta i spillverdenen etter at det første spillet slo til med et stemningsfullt undervannseventyr i 2007. Det dystopiske undervannssamfunnet Rapture og de kvasi-filosofiske perspektivene, basert på Ayn Rands tanker om objektivisme, bergtok mange. De ruvende Big Daddy-figurene og kumpanene Little Sisters ble også svært ikoniske i kjølvannet av utgivelsen. Spillet satte også Irrational Games på kartet over utviklere som det ble verdt å følge med på.

Det var planer om en film om Rapture en gang:
Konseptkunst fra den avbrutte BioShock-filmen viser nye sider av Rapture »

Siste fra forsiden