Se et kvarter med blodig og brutalt gameplay fra det nye Doom

Gripekrok, invadering av andre spillere, massivt lasersverd, nye demoner og en Nintendo Switch-utgave!

Den årlige Quake-messen QuakeCon går av stabelen i Texas i disse dager, og som lovet under årets E3, har Bethesda og id Software nå dratt sløret av masse nytt innhold fra det kommende Doom Eternal.

Under presentasjonen (som du kan se i sin helhet over) ble det vist fram et drøyt kvarter med spennende og blodig gameplay. Her fikk vi se hvordan det står til med jorden og det som måtte være igjen av liv der, før turen også gikk til Mars-månen Phobos.

Ja takk!
Bethesda

Doom Slayer er nok en gang tilbake for å kverke demoner, og med seg har han en rekke nye verktøy og egenskaper. Demonstrasjonen viser blant annet hvordan en ny pumpehagle også fungerer som gripekrok som lar spilleren fly rett inn i fiender, mens man i tillegg får se hvordan hovedpersonen kan klatre på vegger og kaste seg vekk fra/mot fiender.

På tampen av spilløkten ble det også avslørt at man skal få leke seg med et massivt lasersverd i løpet av spillet.

Også til Switch

Videre vil spillet by på invadering av andre spilleres enspillerkampanjer (antagelig litt som i Dark Souls-spillene, journ. anm.), mens det også kom fram at spillet ikke bare kommer til PlayStation 4, Xbox One og Windows, men også Nintendo Switch.

Pain Elemental er en av de nye fiendene i spillet.
Bethesda

Dette er en del av Bethesdas stadige satsing på Nintendos nyeste konsoll – tidligere har alt fra The Elder Scrolls V: Skyrim til Wolfenstein II dukket opp på hybridmaskinen. Det forrige Doom ble også lansert på Switch sent i fjor.

Doom Eternal er for øvrig en direkte oppfølger til dette spillet – altså Doom fra 2016 – og ser ut til å videreføre mange av de samme mekanikkene og stilartene som dukket opp der.

Den to år gamle nyutgaven var en formidabel skytefest som satte demonslakterblodet i kok hos mange i redaksjonen – undertegnede var definitivt en av disse, og i vår offisielle anmeldelse ble følgende utbasunert:

– Sett over ett er nye Doom et fantastisk stykke skytespill. [...] Man trenger ikke mange skuddvekslinger under beltet før mekanikkene virkelig sitter som støpt, og dette er med på å gjøre Doom til et av de mest finslipte skytespillene på aldri så lenge.

Call of Duty: Black Ops 4 er et annet høyoktant og aktuelt skytespill:
Les vår sniktitt her »

Siste fra forsiden