Se mer av hva Nintendo Labo har å by på

Tre ferske trailere tar oss med gjennom Nintendos lekne pappverden.

En snau måned etter at Nintendo først trakk sløret av Nintendo Labo, har utvikleren gitt oss en grundig gjennomgang av hva spillere faktisk kan se frem til. Gjennom tre trailere, som du kan se her i artikkelen, geleider Nintendo oss gjennom bruken av de to pakkene – Variety Kit og Robot Kit – og viser i tillegg hvordan man kan skape sine helt egne kreasjoner.

Lek som du vil

Bygg mye forskjellig med Nintendo Labos Variety Kit. (Video: Nintendo)

Variety Kit byr, som navnet tilsier, på den mest varierte Labo-opplevelsen. Her kan man bygge et piano, en motorsykkel, en fiskestang, en fjernstyrt bil og enda mer, og leke med dem på en rekke forskjellige måter.

I videoen til høyre kan man se hvordan de ulike «Toy-Con»-verkene fungerer, og hva man kan gjøre for å tilpasse opplevelsen. Med Nintendo Switch sitt infrarøde kamera – som sitter i høyre Joy-Con – kan man blant annet skanne gjenstander rundt seg, og bruke dem til å bygge baner for motorsykkelen eller designe fisker man kan få på kroken med fiskestangen.

Kameraet benyttes også for den fjernstyrte bilen. Ved å plassere forskjellige gjenstander rundt omkring på gulvet kan man for eksempel sette opp en bane, som bilen kan kjøre rundt helt på egen hånd.

Robot-Godzilla

Robot Kit lar deg ødelegge en hel by. (Video: Nintendo)

Med Robot Kit får spillere styre en gigantisk robot på TV-skjermen, og gjøre hærverk i ekte Godzilla-stil. I spillets hovedmodus er målet å score poeng ved å ødelegge det som er av bygninger, biler og UFOer. Ved å gjennomføre diverse utfordringer i en separat modus kan man også låse opp helt nye egenskaper.

Den nye traileren for pakken viser hvordan spillere kan gjøre en rekke ulike bevegelser for å forvandle roboten til en bil eller et fly, bytte til førstepersons synsvinkel og utføre en rekke forskjellige spesialangrep.

Robot-pakken byr ellers på en versus-modus, der to venner kan møtes til dyst i en arena. Dette krever riktignok at man er i besittelse av to esemplarer av Robot Kit.

Bygg ditt eget

Bruk Toy Garage-modusen for å programmere papplekene dine.
Nintendo

Går du lei av NIntendos ferdigskapte opplevelser, kan man vandre inn i Toy Garage-modusen. Har står man fritt til å reprogrammere samtlige Toy-Cons i pakken, og det skal også være mulig å bygge sine egne, unike verk:

Les også
Anmeldelse: Nintendo Labo

– Fordi hver Toy-Con er laget av papp, har man total frihet til å pynte, sette på farger og klistremerker, tilpasse fasonger eller lage egne deler. Bygg dine egne, unike kreasjoner, oppfordrer Nintendo.

Basert på videoen øverst i artikkelen virker det som det ikke er nødvendig med spesialpapp fra Nintendo. Så lenge det man bruker er solid nok bør det dermed være mulig å gå på jakt i gjenvinningskassa, enten hjemme eller på jobb, og sette i gang med byggingen.

Nintendo Labo lanseres 27. april for Nintendo Switch.

Siste fra forsiden