PlayStation 5 avsløring

Se PlayStation 5s tekniske presentasjon

Vi viser deg reprisen av Mark Cernys presentasjon.

Oppdatering: Sendingen er nå ferdig, men du kan se den i reprise i videovinduet over.

Opprinnelig artikkel følger.

Som meldt i går planlegger Sony å gå i dybden på PlayStation 5 klokken 17:00 i dag, onsdag. Du kan selv se presentasjonen i videoen over.

Fra før av vet vi at PlayStation 5 skal bruke en CPU basert på AMDs Zen 2-arkitektur. Grafikkprosessoren skal være en egen vri på AMDs Navi med RDNA-arkitektur i grunn. Det betyr at konsollen støtter maskinvarebasert «ray-tracing». Konsollen skal støtte oppløsninger på opp til 8K, men vi tviler på at mange spill vil benytte seg av en så høy oppløsning. Konkurrenten Xbox Series X vil for øvrig by på akkurat det samme.

I tillegg vil både PlayStation 5 og Xbox Series X bruke en Solid State Drive (SSD), noe som skal by på betydelig kjappere lastetid enn tidligere. Konsollen er også bakoverkompatibel med PlayStation 4-spill, og har et vanlig diskdrev som støtter Blu-ray-plater med opp til 100 GB plass.

Kontrolleren har også fått en overhaling, med taktil tilbakemelding som merkes i hendene når man spiller.

For bare få dager siden fikk vi vite hva innmaten i Xbox Series X skal være.

Dersom du vil ha varsel om når PlayStation 5 får norsk pris, kan du abonnere på prisvarsel via vår samarbeidspartner Prisguiden.no.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden