Se verden kollapse rundt deg i The Division-simulator

Ubisoft viser oss konsekvensene av et biokjemisk angrep.

Ubisofts kommende skytespill The Division er basert på «Operation Dark Winter», en simulering gjennomført i USA i 2001, der man prøvde å kartlegge hva som ville skje med landet hvis det ble rammet av et biokjemisk terrorangrep.

Å dra til Ullevål universitetssykehus var nok ikke så lurt.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

For å gjøre dette scenariet enda mer virkelighetsnært lanserte Ubisoft denne uken sin egen simulering, der vi settes i sentrum av et dødelig virusutbrudd. I simuleringen – kalt Collapse – er du den første som blir smittet av viruset, og valgene du tar vil bestemme hele verdens skjebne.

Simuleringen ber deg først om å skrive inn adressen din, før den informerer deg om at du har blitt syk. Du må deretter velge hvilket sykehus i nærområdet ditt du ønsker å dra til, men på veien smitter du flere andre. Derfra går alt fra vondt til verre, og viruset sprer seg raskt fra hjembyen din til resten av verden.

På The Divisions nettside kan du prøve Collapse, og se hvor raskt byen din ville blitt ødelagt.

Kamp for tilværelsen

Tom Clancy's The Division.

I The Division plasseres vi i et falleferdig New York, der vi får oppleve ettervirkningene av et slikt angrep. I rollen som en utsendt agent fra den titulære militærgrenen The Division må spillere løse oppgaver, overleve farer og samarbeide med andre i håp om å redde byen.

Vi tok nylig en kikk på spillet, og selv om det fortsatt er mye som er uvisst ved det lot vår skribent seg engasjere:

– Uansett er det […] vanskelig å fornekte hvor spennende og unikt The Division er. De ulike enkeltelementene er kanskje hentet og lånt fra en rekke andre steder, men når det hele slås sammen på denne måten, med ingen ringere enn Ubisoft ved roret, lar jeg meg lett engasjere, skrev Espen Jansen.

Les resten av vår sniktitt på The Division her »

Siste fra forsiden