Awesome Games Done Quick

Se verdens raskeste spillere pløye seg gjennom en bunke spill for en god sak

Årets Awesome Games Done Quick er i gang.

Et nytt år har begynt, og dermed er det tid for nok en utgave av «speedrunner»-kalaset Awesome Games Done Quick (AGDQ). Flere av verdens dyktigste spillere har samlet seg i Rockville i Maryland, der de skal spille gjennom hele 133 spill for en god sak.

Speedrunning

Vis mer

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Festlighetene kom i gang søndag ettermiddag, og allerede er titler som Hollow Knight, Donkey Kong Country og The Legend of Zelda: Majora's Mask unnagjort. Enda gjenstår imidlertid mange godbiter, som The Elder Scrolls III: Morrowind, Celeste og Pokémon Gold.

Du kan følge sendingen i videovinduet over, og på Games Done Quicks nettsider kan du bla gjennom det offisielle programmet for å finne tidspunkter for spill du ønsker å få med deg.

Samler inn til kreftforskning

Som vanlig handler ikke AGDQ bare om å spille seg gjennom spill raskest mulig. Det er nemlig en innsamlingsaksjon som ligger til grunn for det hele, og seere som følger med på Twitch kan donere penger for å aktivere spesielle bonusutfordringer for spillerne, for å vinne gavepakker eller bare for å støtte aksjonens formål.

I år som i fjor går pengene til den frivillige organisasjonen Prevent Cancer Foundation, som jobber med å forhindre kreft og bidrar til at kreft oppdages tidlig.

Etter mindre enn 24 timer har over 2500 seere spyttet inn hakket over 800 000 kroner, og summen er ventet å stige kraftig frem mot aksjonens siste dag på søndag. I fjor fikk AGDQ inn drøye 60 millioner kroner, en ny rekord for arrangementet som har blitt avholdt siden 2011.

Spillere finner stadig nye måter å bli raskere på.
Nylig ble alle Fallout-spillene fullført på bare 90 minutter »

Siste fra forsiden