Awesome Games Done Quick 2023

Awesome Games Done Quick 2023 er i gang

Flere av verdens kjappeste spillere skal gjennom utallige spill på rekordtid i løpet av de neste dagene.

Årets utgave av «speedrun»-festivalen Awesome Games Done Quick (AGDQ) er i gang. Arrangementet begynte søndag og gjengen holder det gående frem til 15. januar.

Som alltid handler AGDQ om å spille spill på uvanlige måter, med fokus på det å være rask. En haug med spillere skal gjennom en rekke spill så kjapt som overhodet mulig, i kategorier som strekker seg fra fullstendige gjennomspillinger til alskens bruk av juks og fanteri.

Dette er speedrunning

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

På listen over årets innslag finner vi klassikere som Ape Escape 2, Final Fantasy VII og The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Her er også nyere titler, som PowerWash Simulator Half-Life: Alyx og det speedrun-fokuserte Neon White.

Du kan se den fullstendige listen over spill på arrangørens nettsider.

Mens speedrun-gjengen gjør sitt beste for å underholde, kan seere donere penger for å vinne premier eller oppfordre spillerne til å gjennomføre ulike ekstraoppgaver. Alt går til et godt formål, og denne gangen går pengene til Prevent Cancer Foundation, en organisasjon som jobber med å forhindre kreft og bidrar til at kreft oppdages tidlig.

I skrivende stund har aksjonen samlet inn 1,5 millioner kroner – det drøye 14 timer etter at opplegget kom i gang. AGDQ er kjent for å rake inn uhorvelige summer for veldedighet, og fjorårets variant fikk til slutt inn over 34 millioner.

LES OGSÅ: PlayStation 5 får sin egen kontroller for funksjonshemmede »

Siste fra forsiden