Awesome Games Done Quick 2019

Nytt rekordår for Awesome Games Done Quick

Se noen av høydepunktene fra innsamlingsaksjonen.

GamesDoneQuick

Årets utgave av innsamlingsaksjonen Awesome Games Done Quick er over, og nok en gang endte det med rekord. Totalt fikk aksjonen inn 2 394 668 dollar – som tilsvarer 20 442 299 kroner – fra 46 379 givere.

Det er hakket mer enn fjorårets rekord på 2 295 190 dollar, og arrangøren tok til Twitter for å rette en stor takk til alle som donerte, alle som spilte og de mange frivillige som sørget for at hele uken gikk for seg uten store problemer.

Det fulle innsamlingsbeløpet går til Prevent Cancer Foundation, en frivillig organisasjon som bistår med stipend og utdanning i kampen mot kreft.

Høydepunkter

I løpet av den intense uken med «speedrunning» kom deltakerne seg gjennom til sammen 131 spill, inkludert Bomberman 64, Silent Hill 2, Nier: Automata og Divinity: Original Sin 2.

Arrangøren er i full gang med å laste opp videoer til sin YouTube-kanal, der du etter hvert kan bla gjennom samtlige «runs». Alternativt har vi samlet noen av høydepunktene fra årets aksjon, som du kan se nedenfor.

Cuphead av The Mexican Runner

Alle som har spilt Cuphead vet hvor vanskelig det er å komme seg helskinnet gjennom de mange plattformbrettene og sjefskampene. «The Mexican Runner» får det til å se lett ut, og med et og annet snedig triks kommer han seg gjennom hele spillet på under 49 minutter.

Portal-kappløp av alex_Sr og ConnorAce

I et av flere spennende kappløp fra AGDQ 2019 kjempet «alex_sr» og «ConnorAce» om å komme seg raskest gjennom Portal. Den eneste regelen er at de ikke får lov til å forsvinne utenfor spillverdenens grenser, men ved å utnytte en rekke smutthull kommer de seg gjennom spillet på under 13 minutter.

Final Fantasy IX av Tojju, Muttski og Luzbelheim

Les også
Se verdens raskeste spillere pløye seg gjennom en bunke spill for en god sak

Mens de fleste spillene fra Awesome Games Done Quick er unnagjort på under en time, er Final Fantasy IX en skikkelig maratonoppgave. Tre spillere – «Tojju», «Muttski» og «Luzbelheim» – tar hver sin del av økten på ni og en halv time, og byr på ypperlig kommentering for de som er interessert i Final Fantasy IX.

N++ Coop av Krankdud og AND4H

«Krankdud» og «AND4H» samarbeider om å komme seg gjennom plattformspillet N++, noe de klarer på tiden 26:21. Det er en ny verdensrekord, og den andre rekorden satt av «Krankdud» under årets AGDQ. Kommentator «Mithical9» gjør også en flott jobb med å forklare alt som skjer.

Super Mario Odyssey (Darker Side) av Bayleaf

I sin gjennomspilling av Super Mario Odyssey må «Bayleaf» samle nok måner for å komme seg til det vanskeligste området i spillet – kalt Darker Side of the Moon. Avslutningen blir en hårete affære når han mister helse utilsiktet, og må fullføre en rekke vanskelige plattformsekvenser uten å ta noe skade. Det tar ham bare tre timer og 21 minutter å bli ferdig, før han avslutter med Boss Rush-nivået Dark Side of the Moon som en bonus.

Fikk du med deg årets AGDQ?
Del gjerne dine høydepunkter i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden