Awesome Games Done Quick

Årets Awesome Games Done Quick har begynt – feirer 10 år i år

Tradisjon tro skal gjengen «speedrunne» en haug med spill.

I år som i fjor arrangerer nettstedet Speed Demos Archive Awesome Games Done Quick – et veldedighetsarrangement der de streamer 24 timer i døgnet frem til 12. januar. Søndag kveld åpnet ballet, og allerede nå er vi et godt stykke på vei.

Speedrunning

Vis mer

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Om du vil følge med kan du se det hele utspille seg i videovinduet over, eller på deres egne hjemmesider.

På planen finner vi mange gamle kjenninger, men også et par nyere spill. The Outer Wilds skal for eksempel i ilden på tirsdag, mens Devil May Cry 5 skal brekkes på torsdag.

Ellers tipper vi at noen av de mest interessante «runnene» blir Super Metroid Impossible på søndag, og The Legend of Zelda: A Link to the Past Randomizer på lørdag. TASbot-blokken er også alltid verdt å få med seg – den ser du på lørdag.

2020 markerer forresten 10-årsjubileet til Awesome Games Done Quick.

Store donasjonssummer

Som vanlig er det Prevent Cancer Foundation som skal få donasjonene som strømmer inn fra seere verden over. I skrivende stund er vi på 155 000 dollar, og beløpet blir nok bare større. I fjor satte gjengen ny rekord med 2,4 millioner amerikanske dollar, så vi får se om de klarer å tangere det.

Timeplanen for når spillene skal spilles kan du se her »

Awsome Games Done Quick kjører slike arrangementer to ganger i året, vanligvis i januar og i juni.

Fikk du med den gen store Super Mario 64-modden som kom i høst?
Det massive fanspillet Super Mario 64 Land er ute nå »

Siste fra forsiden