Super Mario 64 Land

Det massive fanspillet Super Mario 64 Land er ute nå

Nye sjefer, nye drakter, nye brett, ny musikk – alt er nytt.

Det er nesten 23 år siden Mario tok steget fra to til tre dimensjoner med Super Mario 64, og satte seg et ettermæle så kraftig at det diskuteres den dag i dag. Mye av grunnen til det er en beinhard fan-kultur som stadig bygger videre på spillet på forskjellige måter. Super Mario Land 64 er et slikt prosjekt.

I bunn og grunn er Super Mario 64 Land en totalrenovering av Nintendo 64-spillet der så å si alt er nytt, bortsett fra de grunnleggende elementene. Her er det nye brett, ny musikk, nye «power ups» og nye fiender. Du kan se en smakebit av det hele i traileren over.

Aberet er at prosjektet – som er en såkalt «romhack» – krever at man har et digitalt avtrykk av spillet, og at man patcher dette for å få spilt det. Det er selvfølgelig litt trøblete med tanke på piratkopiering, så pass på at du gjør alt på riktig måte om du skal bryne deg på prosjektet.

Mannen bak det hele, Kaze Emanuar, har gjennom en årrekke gjort slike romhacks av Super Mario 64. En av de mest imponerende er Mario Odyssey 64, som ha viste frem for et halvt år siden, der sand-verdenen fra Super Mario Odyssey er forsøkt gjenskapt innenfor begrensningene til Super Mario 64.

LES OGSÅ: Klassikeren GoldenEye 007 har gjenoppstått på PC med kraftig oppdatert grafikk »

Siste fra forsiden