Denne helsprø modden gir deg Super Mario 64 i førsteperson

Se den svimlende videoen.

Super Mario 64-modderen Kaze Emanuar har tidligere stått bak stunt som å bygge Super Mario Odyssey-hatten inn i det klassiske Nintendo 64-spillet, og nå melder blant andre Kotaku at modderen har et nytt sprell på gang.

I en nylig opplastet YouTube-video demonstrerer nemlig Emanuar en mod som gjør det mulig å oppleve Super Mario 64 i intet mindre enn førstepersonsperspektiv. Videoen kan du se øverst i artikkelen.

Skjermdump/YouTube

Følger hodebevegelsene

Modden fungerer ved å fjerne selve Mario-figuren fra syne og la kameraet følge hodebevegelsene til Mario så tett som mulig. Det er fremdeles mulig å foreta små justeringer av kameraet, og man kan gjøre alle de vanlige Mario-triksene, men ifølge modderen vil det kreve en del øvelse å utføre dem i det nye perspektivet.

Emanuar skriver at Super Mario 64 både blir mye mer krevende og mer intenst med den nye modden, noe som ikke minst gjelder selveste erkefienden Bowser. Arbeidet skal ha vært krevende på grunn av av komplekse animasjonene til Marion, og etter videoen å dømme er resultatet langt fra perfekt, men likevel imponerende.

Som sagt har Emanuar tidligere introdusert Cappy-hatten fra Super Mario Odyssey i Super Mario 64, og i september meldte vi også at den samme modderen deltok i et prosjekt som gjør det mulig for 24 spillere å spiller Super Mario 64 sammen over Internett.

Her er Gamer-redaksjonens Super Marion Odyssey-bilder »

Siste fra forsiden