Her setter han ny verdensrekord i Super Mario 64

Ble førstemann til å samle spillets 120 stjerner på under én time og 40 minutter.

En «speedrunner» ved navn Allan «Cheese05» Alvarez klatret seg søndag inn i historiebøkene som den første i verden til å samle 120 stjerner i Super Mario 64 på under én time og 40 minutter.

«Cheese05» er den første til å samle 120 stjerner på under 100 minutter.
Skjermbilde/YouTube

Tiden hans på 1:39:57 slo den tidligere rekorden – som Cheese05 delte med en annen spiller – med knappe åtte sekunder. I speedrunning-kategorien er åtte sekunder selvfølgelig en liten evighet, og spesielt når det holder til å nå et mål mange har jaktet på i flere år.

Vurderte å gi seg

I sin oppsummering av speedrunning i «120 Star»-kategorien forteller YouTube-bruker Summoning Salt hvordan spillere sakte, men sikkert har jobbet seg nedover mot 100-minuttersmerket. Rekorder har blitt slått med jevne mellomrom, men å komme under 1:40:00 har nærmest virket uoppnåelig.

Se hvordan verdensrekorden for 120 stjerner har utviklet seg siden 2004. (Video: Summoning Salt)

Cheese05s imponerende bragd er et resultat av det han beskriver som syv måneder med slit og stress, med flere dager da han vurderte å gi seg for godt. I videoen av rekordløpet – som ligger øverst i artikkelen – ser man tydelig hvor mye det betyr for han å endelig ha nådd målet.

Den nye verdensrekordholderen reiser seg fra stolen og kan nesten ikke tro det han ser. Deretter forsvinner han fra rommet noen øyeblikk, før han dukker opp igjen sammen med sin svært stolte bestemor.

En annen «speedrunner» fullførte nylig samtlige NES-spill.
Han brukte nesten tre år på til sammen 714 spill »

Siste fra forsiden