Super Mario 64 til PC

Nintendo slår ned på PC-versjon av Super Mario 64

Fan lagde 4K-versjon av klassikeren, og Nintendo er lite begeistret.

Skjermbilde fra den nye PC-porten.
YouTube

Modifiserte versjoner av Super Mario 64 er ikke noe nytt, og nylig dukket det opp en ny PC-port av Nintendo 64-klassikeren på nettet. Denne gangen har Nintendo imidlertid bestemt seg for å sette ned foten for alvor.

Nettstedet TorrentFreak rapporterer at Nintendo, via et advokatfirma, nå forsøker å stanse spredningen av den nye PC-versjonen.

Selskapet krever blant annet fjerning av Google-lenker og programfiler lagt ut på nettet, og skal også ha begynt å gå etter videoer fra spillet som er tilgjengelig på YouTube.

DirectX12-versjon

Det var VGC som først meldte om den nye Super Mario 64-porten, som byr på hele spillet i spillbar form – og opptil 4K-oppløsning via DirectX12-teknologi. Den er laget av en fan og ble tilkjennegjort via sosiale medier den siste tiden.

Skjermbilde fra den nye PC-porten.
YouTube

I tillegg til 4K-oppløsning kan den nye porten også spilles med moderne kontrollere, som for eksempel Xbox One-håndkontrollen, og det er også mulig å spille i ultra widescreen-modus og legge til moderne grafiske effekter.

Saken kommer kort tid etter at Gamer.no rapporterte om en modder som har gjenskapt Super Mario Odyssey i Super Mario 64-motoren. Den samme personen har tidligere bygget Super Mario Odyssey-hatten inn i Super Mario 64 og laget en mod som lar deg spille Super Mario 64 i førstepersonsperspektiv.

Les også: – Flere nye og oppussede Mario-spill på vei til Switch »

Siste fra forsiden