Awesome Games Done Quick 2022

Games Done Quick-teamet følte seg utrygge i Florida – går tilbake til nettarrangement

Skylder på delstatens korona- og LHBT-lover.

Games Done Quick

Speedrun-festlighetene levert av Games Done Quick var tilbake foran publikum i sommer, for første gang siden koronapandemien begynte. Nå går det imidlertid tilbake på nett, ettersom arrangøren ikke lenger føler seg trygg på valget av lokaler.

Via sine nettsider forklarte gjengen at Awesome Games Done Quick opprinnelig skulle avholdes i Florida, fra 8. til 15. januar. På grunn av delstatens manglende tiltak rundt koronaviruset og lover som rammer LHBT+-folk negativt, har valget imidlertid blitt tatt om å trekke seg.

Hva er «Don't Say Gay»-loven?

Vis mer

Loven kjent som «Don't Say Gay» ble vedtatt i Florida i vår. Den forbyr diskusjoner om seksuell orientering og kjønnsidentitet i barneskoler.

Tilhengere av loven mener den forhindrer at barn blir «indoktrinert» til å tro at de har en annen seksuell legning eller kjønnsidentitet.

Motstandere mener den fremmer et negativt syn på lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

(Via Aftenposten)

– Gitt måten delstaten ignorerer farene ved covid-19 – inkludert blokkering av vaksinekrav – og en økt aggresjon mot LHBT+-individer – inkludert loven som på folkemunne er kjent som «Don't Say Gay» – tror vi ikke lenger at det er et trygt sted for våre fans og ansatte, forklares det.

Da valget om å forlate Florida ble tatt ønsket teamet i utgangspunktet å holde Awesome Games Done Quick et annet sted. Grunnet kostnadene knyttet til å bryte kontrakten med lokalene i Florida, ble det riktignok for dyrt å i tillegg skulle leie et annet sted.

– Beslutningen om å holde det på nett lar oss spare litt på utgiftene, men vi har fortsatt store kostnader å dekke. Vi vil utforske måter å få tilbake de pengene der vi kan, inkludert via støtte fra fans gjennom Twitch-abonnement, avslutter uttalelsen fra Games Done Quick.

LES OGSÅ: Fullførte Sekiro på to timer med bind for øynene »

Siste fra forsiden