Awesome Games Done Quick satte ny innsamlingsrekord

Årets «speedrun»-aksjon raket inn godt over to millioner dollar til veldedighet.

Her leses summen opp.
Skjermbilde GamesDoneQuick, Twitch

I år som i fjor samlet flere av verdens dyktigste spillere seg like utenfor Washington i USA, for den direktesendte «speedrun»-aksjonen Awesome Games Done Quick (AGDQ). I løpet av det ukeslange kalaset spilte gjengen seg gjennom over 150 spill for veldedighet, og ved veis ende var nok en innsamlingsrekord satt.

Speedrunning

Vis mer

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Nesten 45000 seere donerte til sammen 2 282 921,86 dollar til aksjonen, drøyt 60 000 dollar mer enn den forrige rekorden, som ble satt under AGDQ i 2017. Totalbeløpet, som tilsvarer rundt 18 millioner norske kroner, går videre til Prevent Cancer Foundation – en frivillig organisasjon som samler inn penger for kreftforskning.

Lynrask spilling

Som ved tidligere år inneholdt også AGDQ 2018 gjennomspilling av både nye og gamle titler. Blant annet kunne seere følge klassikere som Super Mario World og Donkey Kong Country, samt ferskere opplevelser som The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Resident Evil 7: Biohazard og norske Owlboy.

Gikk du glipp av noe kan du gjenoppleve hele uken med spilling på Twitch. Er du ute etter et bestemt «run» er det imidlertid lettere å finne det via Games Done Quicks YouTube-kanal, men teamet har i skrivende stund ikke rukket å laste opp samtlige spilløkter enda. I mellomtiden kan du se alle de individuelle gjennomspillingene litt lettere via en Reddit-tråd som inneholder tidspunkt og lenker til alt på Twitch.

Neste store post på speedrun-kalenderen er nå European Speedrunner Assembly Winter 2018 mellom 17. og 25. februar. Arrangementet finner sted i Växjö i Sverige. Her er det Redd Barna som skal motta donasjoner fra giverglade seere.

Etterpå følger Summer Games Done Quick, som avholdes fra 24. juni til 1. juli i år. Sommeraksjonen pleier å samle inn penger for Leger Uten Grenser, men formålet for denne gang er enda ikke bekreftet.

Ikke all «speedrunning» går raskt unna.
En spiller brukte nesten tre år på å spille gjennom hele NES-katalogen »

Siste fra forsiden