Sega Mega Drive i joystick-form

Sega hiver seg på den populære nostalgibølgen og vil lansere en håndkontroller du kan kople direkte til tv-en og spille flere klassiske Sega Mega Drive-spill på.

Det finnes allerede flere slike joystick-konsoller på markedet, og interesserte kan spille både Atari-klassikere og gamle spill fra Namco foran TV-skjermen. Selve joysticken inneholder både spillene og all elektronikk som trengs for å kjøre dem, og alt du trenger er å kople den til TV-en via en SCART-kabel.

For kort tid siden ble det klart at nederlandske Tulip Computers, som i dag eier rettighetene til Commodore 64-merket og teknologien, ville lansere en C64-joystick med spill som World Games, Summer Games, Winter Games og en hel rekke andre. I tillegg er en konsoll med klassiske LucasArts-spill på vei, samt en som inneholder fem arkadespill fra Taito.

Nå hiver Sega seg på bølgen, og deres Mega Drive-joystick vil komme med spill seks spill, inkludert klassikerne Altered Beast, Sonic og Golden Axe. Som tilfellet er med de tidligere nevnte konsollene, vil spillene være akkurat de samme som før - det eneste som har forandret seg er elektronikken de kjører på, og derfor vil gameplayopplevelsen være fullstendig identisk med den gamle Mega Drive-eiere husker fra før.

Sega Mega Drive-joysticken skal etter planen lanseres til jul. For nostalgikere blir med andre ord mye å bruke pengene på i tiden som kommer.

Siste fra forsiden