Sega Rally-studio legges ned

Nok en utvikler stenger dørene

Sega stenger sin britiske bilspillutvikler Sega Racing Studio grunnet dårlige fremtidsutsikter.

Den siste uka har det kommet inn en rekke nyheter om nedleggelser i spillbransjen. Gamle Stormfront Studios måtte lukke dørene i forrige uke, og på mandag kunne vi melde om nedleggelsen av Full Auto-utvikler Pseudo Interactive og at Castaway Entertainment høyst sannsynlig blir stengt.

2007-utgaven av klassikeren Sega Rally var første og siste spill fra Sega Racing Studios.

Nå må vi dessverre føye den britiske utvikleren Sega Racing Studio til listen. Sega har bekreftet ovenfor nettstedet Next Generation at studioet er lagt ned og at det skyldes dårlige framtidsutsikter.

I en revisjon av selskapets satsing på vestlige utviklere ble det avgjort at Sega Racing Studio sannsynligvis ikke ville gi god nok avkastning over de neste fem årene. Sega bestemte seg derfor for å stenge utvikleren med øyeblikkelig virkning. Samtidig understreker Sega at deres andre utviklerstudioer ikke vil bli påvirket av nedleggelsen.

Ifølge Develop ble Sega Racing Studio grunnlagt i 2005 for å dra nytte av britenes erfaring innen bilspillsjangeren. De skal ha hatt flere spill under utvikling, men det eneste de rakk å slippe før nedleggelsen var Sega Rally. Sega Rally ble svært godt mottatt av vår anmelder, men solgte for dårlig til å fornye Segas tillit til deres unge utviklerstudio.

Sega har foreløpig ikke kommentert hva som skjer med de andre prosjektene Sega Racing Studio hadde under utvikling.

Siste fra forsiden