Sega - Golden Axed

Sega slapp kansellert Golden Axe-oppfølger – får knallhard kritikk fra spillets utvikler

Sega

Sega feiret denne uken sitt 60-årsjubileum. I den forbindelse rullet selskapet ut diverse minispill som en slags kikk tilbake i tid, men stuntet har ikke falt i god jord hos alle.

Golden Axed er en prototype for en kansellert oppfølger til Golden Axe.
Sega

Blant spillene var en tidlig versjon av en kansellert oppfølger til spillet Golden Axe. Utgivelsen kom imidlertid som et sjokk på mannen som snekret sammen prototypen tilbake i 2012, Tim Dawson, som tok til Twitter for å ytre sin frustrasjon.

– Et mareritt

I en lengre Twitter-tråd forteller Dawson at spillet – som Sega har valgt å kalle Golden Axed som et pek til at det ble kansellert – ble til under marerittaktige arbeidsforhold. Slik han husker det jobbet teamet 14 timers dager i to uker for å få ferdig prosjektet, mens krass kritikk og stadig vanskeligere utfordringer tikket inn fra ledelsen.

Sega gikk aldri videre med spillet – før prototypen altså dukket opp igjen nå. Dawson forteller at ingen tok kontakt med noen fra utviklerteamet før lanseringen, til tross for at Sega sier det motsatte på Steam. Han reagerer også sterkt på at Sega beskriver spillet som litt rotete og ødelagt – en beskrivelse Sega har endret på etter at saken fikk mer oppmerksomhet.

I en uttalelse til Eurogamer forteller Sega at det aldri var meningen å opptre respektløst overfor det opprinnelige teamet. Selskapet unngår å rette en unnskyldning til Dawson, men bekrefter at Steam-beskrivelsen ble endret ettersom den kanskje kunne oppfattes som støtende.

– Vi mente helt klart ikke å vekke vonde minner for Dawson og hans tidligere kollegaer, eller å opptre respektløst. Vi har fjernet setningen fra Steam som kunne oppfattes som en kritikk av utviklingsprosessen, og forsikrer om at det kun var ment som en kommentar på vår egen jobb med å portere spillet til PC.

Sega har visstnok store Sonic-planer for neste år.
Det blå pinnsvinet fyller 30 år i 2021 »

Siste fra forsiden