Yakuza - Sega

Sega sa nei til Yakuza to ganger før serien endelig fikk grønt lys

Følte at spillene ikke hadde nok global appell.

Sega

Yakuza-serien – også kjent som Ryū ga Gotoku eller Like a Dragon – har gjennom snart 20 år gjort stor suksess for Sega. Opprinnelig ville utgiveren imidlertid ikke ha noe med konseptet å gjøre, forteller serieskaper Toshihiro Nagoshi i et nytt intervju.

I dokumentarprogrammet Weekly Ochiai (via Automaton Media) sa Nagoshi at han fikk mye motstand fra Sega-ledelsen. Tidlig på 2000-tallet hadde den japanske spillbransjen nemlig begynt å miste forspranget til vesten, og det ble mer fokus på å lage spill som appellerte til alle, uansett alder, kjønn eller nasjonalitet.

Akkurat hvordan det skulle gjøres var det imidlertid ingen enighet om, og Nagoshi minnes flere prosjekter som ble kjørt i grøfta av manglende retning. Han bestemte seg for å gå til Sega med Yakuza-ideen, men det var lite entusiasme for et voldelig spill satt i Japan.

Yakuza 5.
Sega

– Selvfølgelig ble ideen avvist kontant. Den gikk tross alt stikk i strid med det jeg nevnte tidligere om å tiltrekke seg massene. Barn kunne ikke spille det, og det var ikke laget for kvinner eller folk fra andre land. Dermed var det ikke snakk om å få ideen godkjent uten motstand.

Nagoshi ga imidlertid ikke opp, og etter to mislykkede forsøk fikk han endelig napp. Sega gikk med på å satse på Yakuza, men ifølge serieskaperen var godkjenningsprosessen ganske utenom det vanlige og spillet ble nærmest tvunget gjennom nåløyet.

Lanseringen av det første spillet i 2005 ble positivt mottatt av både fans og kritikere. Kanskje enda viktigere for Sega ble Yakuza en kommersiell suksess, og allerede året etter kom den første oppfølgeren.

Det skulle likevel ta en stund før det vestlige markedet lot seg begeistre like mye som det japanske. Yakuza: Like a Dragon klarte i 2020 imidlertid å snu den trenden, sa Sega i fjor. Den gang meldte selskapet at serien totalt hadde solgt 21,3 millioner eksemplarer.

Vi likte seriens nyeste innslag svært godt.
Les vår anmeldelse av Like a Dragon: Infinite Wealth »

Siste fra forsiden