Angry Birds Sega

Sega kjøper Angry Birds-skaperen Rovio

Ønsker å gå inn på mobilmarkedet.

Angry Birds.
Rovio

Mandag formiddag forteller finske Rovio at de vil godta et oppkjøp av Sega på 8 milliarder kroner. Sega forventer at opvertagelsen skjer innen september.

Rovio er mest kjent for å ha stått bak de uhyre populære Angry Birds-spillene på mobile plattformer, og det er etter alt å dømme nettopp dette området Sega nå sikter seg mer inn mot.

Planen virker å være å bruke Rovio til å utvikle mobilspill basert på Segas andre spill.

Denne gjengen blir nå i samme spillseriestall som Sonic.
Rovio

– I det stadig voksende globale spillmarkedet, har mobilspill spesielt høyt potensial, og det har vært et langtidsmål for Sega å akselerere vårt fokus på dette feltet, sier Sega-sjef Haruki Satomi i en pressemelding.

Sega peker på en forventning om at mobilmarkedet kommer til å stå for 56 prosent av spillmarkedet innen 2026. Det ønsker selskapet å kapitalisere på, og ser for seg å bruke Rovios kompetanse til å få fortgang på utviklingen av mobilspill basert på Segas merkevarer.

Etter at Sega la konsollproduksjonen på hylla i kjølvannet av Dreamcast i 2001, har selskapet hatt fokus på å utvikle spill til de fleste plattformer. De har også kjøpt opp flere spillstudio på veien, blant annet Persona-studioet Atlus i 2013, og Total War-utviklerne i Creative Assembly i 2005.

Kontroversiell navneendring

Sist vi hørte fra Rovio var det i en mer kontroversiell sammenheng. I februar fikk selsapet motbør da de fjernet det opprinnelige Angry Birds-spillet fra Google Play, og ga det et nytt navn på iOS: Red's First Flight.

Den merkverdige endringen ble tilsynelatende gjort fordi spillet spiste seg inn på inntektspotensialet til de andre spillene deres, siden Angry Birds ikke inneholdt mikrotransaksjoner eller reklamer. Rovio har siden den gang sagt at det er muligheter for at de slipper spillet på Google Play igjen under det nye iOS-navnet.

LES OGSÅ: Erotisk FMV-spill fra Sega gravd frem 25 år etter kanselleringen »

Siste fra forsiden