Atlus får hente frem klassiske Sega-serier

Sega vil la den nyinnkjøpte utgiveren leke seg i katalogen sin.

Space Channel 5
Sega

Den japanske spillutgiveren Atlus, som er mest kjent for spill som Persona-serien og Catherine, ble nylig en del av den japanske spillgiganten Sega Sammy. Nå har det japanske spillbladet Famitsu snakket med Sega-topp og fersk president hos Atlus' moderselskap Index, Naoya Tsurumi, om hva oppkjøpet vil si for Atlus som uavhengig aktør i markedet. Nettstedet Siliconera har oversatt intervjuet.

Vil fortsatt være uavhengig

I intervjuet forsikrer Tsurumi om at Atlus vil fortsette å jobbe uavhengig av Sega, og at det ikke er noen planer om å endre strukturen i selskapet. Den eneste forskjellen skal i praksis bli at Index og Atlus får gjøre bruk av Sega Sammys finansielle muskler.

Han sier også at Sega aldri har gjort det stort innenfor rollespill, og at dette er et av områdene der Atlus vil styrke gruppen som helhet. Det at utgiverens ofte sære rollespill i tillegg er svært populære i vesten er en ekstra bonus.

Atlus har blant annet stått for det kritikerroste Persona 4 Golden.

I den forbindelse kommer Tsurumi med en spennende uttalelse: Selv om Sega ikke vil påtvinge Atlus noe som helst, ønsker de studioet velkomment til å utnytte seg av serier Sega ikke lenger jobber med. Intervjueren trekker frem navn som Sakura Wars, Jet Set Radio og Space Channel 5, og Tsurumi påpeker at de har mange andre serier som ikke har vært aktive på noen år.

Går vi lenger tilbake i tid finner vi for eksempel rollespill som Landstalker, Light Crusader, Fatal Labyrinth og selvfølgelig enspillerspillene i Phantasy Star-serien. Sega har også mengder av andre spill og verdener i arkivene sine.

Det blir spennende å se om Atlus også vil fortsette å gi ut spill fra uavhengige utviklere. De vil blant annet lansere det neste Tex Murphy-spillet, og har tidligere stått for utgivelsen av spill som Demon Souls og Zeno Clash.

Siste fra forsiden