Nå eier Sega utvikleren bak Persona og Catherine

Atlus-eierne er kjøpt opp etter finansielt trøbbel.

I en pressemelding sendt ut 18. september forteller Sega at de har kjøpt opp Atlus-eier Index, etter at selskapet har slitt finansielt en stund. Ifølge en anonym kilde Bloomberg har snakket med kan kjøpet ha hatt en verdi på rundt 830 millioner kroner, men det er ikke kjent hvor mye Sega faktisk punget ut for selskapet.

Index er et større paraplyselskap som eier andre mindre foretak – deriblant utvikler og utgiver Atlus, som kanskje i nyere tid er mest kjent for å stå bak Shin Megami Tensei: Persona-serien og Catherine. De har også vært utgivere for spill som Demon’s Souls og Divinity II: The Dragon Knight Saga.

Nystiftede Sega Dream Corporation er Sega-divisonen som står bak kjøpet. Divisjonen er så fersk at det ikke er urimelig å tro at i hvert fall en del av poenget med å opprette divisjonen var å ta over alt av Index’ virksomhet.

Får håpe at eierskiftet ikke blir så dramatisk.

Styrker stallen

I pressemeldingen begrunnes kjøpet med et ønske om skaffe inn viktige spillserier som Sega tror kan lede til god omsetning, samt med ambisjoner om å øke omsetningen via nettspill og innhold til smarttelefoner.

At Sega har snust på det dårligstilte selskapet har vært kjent over lengre tid. Senest i august skrev vi at Sega var en av rundt tjue interesserte parter. Kjøpet skal bli ferdigstilt innen 1. november i år.

Sega har tidligere i år punget ut for flere spillrettigheter. Da THQ gikk duken rundt årsskiftet, var Sega en av partene som flerret kjøttet av benet, og sikret seg utvikleren Relic som står bak spill som Comåpany of Heroes og Warhammer 40,000: Dawn of War.

Les også: Anmeldelse av Persona 4: Golden Les også: Anmeldelse av Catherine

Siste fra forsiden