Sega Dreamcast feirer 10-årsjubileum

Sega Dreamcast feirer 10-årsjubileum

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Den 9. september var det nøyaktig 10 år siden Dreamcast ble lansert i Nord-Amerika, og selv om den bare fikk en levetid på rundt to år rakk den å skape en begeistret fanskare som fremdeles trykker konsollen til sitt bryst.

Innflytelsesrik spillemaskin

Dette er ikke uten grunn, ifølge tidligere Sega of America-sjef og nåværende Electronic Arts-medarbeider, Peter Moore. I anledning 10-årsjubiléet skrev han et nostalgisk og positivt ladet tilbakeblikk i sin offisielle blogg, hvor han forteller både om konsollens suksessfulle lansering, dens betydning og nyvinninger, og årsakene til dens raske død.

Om Dreamcastens innflytelse på nettverksbasert spilling skriver Moore følgende:

– Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at Dreamcast og dens nettmuligheter la grunnlaget for det vi i dag tar for gitt: Iinternett-spilling, det å koble sammen utallige mennesker fra hele verden for å spille, konkurrere og samarbeide, og det å tilføre nytt innhold til det som ble levert på disken.

Og Peter Moore er ikke ubetinget enig med de som påstår at Dreamcast var en mislykket konsoll.

– Mange så på Dreamcast som en spektakulær flopp, et desperat forsøk fra den engang sterke aktøren på å forbli relevant. Om man måler etter levetid og total inntjening hadde de rett. Men Dreamcast hadde en dyp og vedvarende innflytelse på TV-spillverdenen, skrev han.

Dette er han ikke alene om å mene. IGN rangerte nylig Dreamcast som nummer åtte på listen over tidenes beste spillkonsoller.

I blogginnlegget innrømmer Moore for øvrig at selskapet han nå jobber for, EA, kan ha vært delaktige i konsollens død ved at selskapet på det aktuelle tidspunktet konsentrerte seg mest om å forberede seg på den kommende Playstation 2-maskinen på grunn av forgjengerens suksess. Dermed ble Dreamcast nedprioritert.

Savner du Dreamcast? Del gjerne dine erfaringer og synspunkter på konsollen i forumet.

(Kilde: Peter Moores offisielle blogg)

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen