Trøbbel for Big Huge Games

Selges eller stenges

Skaperne av Rise of Nations går en usikker fremtid i møte.

Big Huge Games har blant annet stått for strategiklassikerne Rise of Nations og Rise of Legends, og Catan på Xbox 360. I fjor ble selskapet kjøpt av THQ, og nå jobber de etter sigende med et Wii-spill, samt et rollespill utviklet under ledelse av Morrowind-designer Ken Rolston.

Nå har imidlertid THQ store finansielle problemer, og har igangsatt massive kutt i staben sin. Flere studioer og divisjoner har allerede fått smake kniven, mens de tidligere interne studioene Heavy Iron (ansvarlig for Wall-E) og Incinerator Studios (Spongebob Squarepants-spillene) har blitt separert fra selskapet og er nå uavhengige.

Big Huge Games så tidligere ut til å bli skånet, men nå er det klart at også dette studioet lever farlig. I følge en advarsel de ansatte har fått, vil studioet legges ned innen kort tid, med mindre THQ kan finne en kjøper som er interessert i å ta over.

Dette kan være en glimrende mulighet for et annet selskap å få hendene i en kvalitetsutvikler av høyt kaliber, men med tanke på at mange potensielle kjøpere selv sliter med økonomien, mens utgivere med bedre økonomi allerede har brukt penger på å kjøpe andre utviklere lagt ut for salg i de siste månedene, er det høyst usikkert hva som skjer.

Big Huge Games ble grunnlagt i år 2000 av Tim Train, David Inscore, Jason Coleman og Brian Reynolds. Sistnevnte har vært hoveddesigner for Rise of Legends og Rise of Nations, og hadde allerede Sid Meier's Alpha Centauri, Civilization II og Colonization på rullebladet før Big Huge Games ble startet.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden