September-lansering for Halo 3?

Microsofts Shane Kim spekulerer i om Halo 3 vil lanseres før GTA IV, som kommer i oktober.

Nettstedet 1up har snakket med Microsoft-mann Shane Kim, og et av temaene de diskuterte var utgivelsesdatoen til Halo 3. Her fortalte han at Microsoft ikke ønsker å gi ut noen spill i oktober, da dette er måneden GTA IV kommer på markedet. Dessuten planlegger den amerikanske giganten å gi ut rollespillet Lost Odyssey i desember.

Action i kjent Halo-stil

Resultatet ser i følge 1up ut til å være at de to storspillene Halo 3 og Project Gotham Racing 4 må kjempe en innbyrdes kamp om månedene september og november. September er tradisjonelt ikke den sterkeste måneden for spillsalg, men Kim påpekte at september-lanseringen av Fable i 2004 førte til at spillet ikke bare solgte svært godt ved lansering, men at det også solgte godt i november.

Shane Kim sa også at han trodde Bungie ville føle det var bedre å lansere Halo 3 før GTA IV, omtrent på samme måte som Microsoft følte det var bedre å lansere Xbox 360 før PlayStation 3. Han hevdet også at det ikke var opp til Microsoft å bestemme når spillet skulle lanseres, men at dette var et valg Bungie måtte ta. Bungie har allerede sagt at planen er å lansere Halo 3 til høsten.

Ellers snakket Shane Kim om flere ting, inkludert BioWare og deres kommende Mass Effect. Kim innrømmet at Microsoft hadde forsøkt å kjøpe BioWare, men at den populære rollespillutvikleren ikke var spesielt begeistret for ideen. I tillegg til Mass Effect for Xbox 360 jobber BioWare med spill til de fleste plattformer, inkludert PC, PS3 og DS.

Siste fra forsiden