Feature

Ukens nettutgivelser (uke 2)

Seriøse Sam leder an

Ukens utvalg inkluderer Serious Sam HD for Xbox 360.

Dette har vært en litt treig uke på nettet, og det kan se ut som industrien har gått i en kort vinterdvale før de setter i gang for alvor igjen. Men vi har fått noen spennende spill likevel.

Xbox 360

Serious Sam HD (PC og Xbox 360).

Serious Sam kom først ut i 2001, og er et førstepersons skytespill der du reiser gjennom en serie gigantiske miljøer og skyter horder av virtuelle fiender på din vei. Nå har utvikler CroTeam lansert en oppgradert versjon av Serious Sam. Denne har kraftig oppgraderte teksturer og mulighet til å samarbeide med andre spillere online, men er ellers så godt som identisk med originalutgaven. Spillet er allerede ute for PC.

PSN

Diner Dash (PC, Xbox 360 og PS3).

Først ut på PS3 er Diner Dash, som allerede har fått tusenvis av tilhengere på PC. Her må du hjelpe Flo å drive sin egen restaurant, noe som ikke er så veldig lett etter som kundene er kravstore og tiden er knapp. Spillet støtter blant annet flerspiller for opp til åtte spillere.

Hvis du ikke synes dette høres moro ut kan du laste ned det klassiske kortspillet Uno. Gameloft er flinke til å lansere spill uten å si noe om dem, men vi antar denne utgaven av Uno er lik tidligere versjoner, og leverer en trofast versjon av kortspillet, samt flerspillermuligheter over nettet.

Constructor (PSP og PS3).

Den originale PlayStation-utgaven av strategispillet Constructor (hvor du får lede et byggefirma) er også å finne på PSN, for både PS3 og PSP. Det samme er et mini-spill som heter Deflector, men det vet vi absolutt ingen verdens ting om. PR er ikke vanskelig, Gameshastra. Besøk PlayStation-bloggen for en fullstendig liste over ukens utgivelser (som blant annet også inkluderer et nytt brett for Zen Pinball).

Wii og DSi

Phoenix Wright: Ace Attourney (Wii).

Ukens Wii-spill er Phoenix Wright: Ace Attourney, som vi allerede kjenner fra DS. Her spiller du den unge, lovende advokaten Phoenix Wright, som må kjempe for å få sine klienter frikjent i et mildt sagt absurd rettssystem. Her må du lete etter beviser, snakke med vitner og finne gode argumenter i retten. Det sies at DS-utgaven er bedre, men hvis du ikke har DS bør du absolutt ta en titt.

Så har vi tre utgivelser for DSi. Beatnes og Hanenbow er minispill basert på Electroplankton, som allerede er ute på DS. Dette er abstrakte småspill hvor både lyd og bilde er viktig. Sist ut er Sudoku Sensei, som leverer 100 nye Sudoku-nøtter. Hvor mange Sudoku-spill er lansert på DSi nå, egentlig?

PC

German Truck Simulator (PC).

Vi starter PC-runden med lastebiler. I German Truck Simulator får du nemlig frakte varer over hele Tyskland, og forhåpentligvis tjene deg søkkrik underveis. Spillet har over 60 forskjellige typer frakt og 18 byer som kan besøkes. Underveis kan du kjøpe garasjer og nye lastebiler, og oppgradere dem for å tjene enda mer. For ordens skyld: Spillet er tilgjengelig på engelsk.

Zero Gear (PC).

Mer bilkjøring, om enn i litt andre former, får vi i Zero Gear. Dette er et Mario Kart-aktig racingspill hvor opp til åtte spillere må kjøre mot hverandre i en rekke moduser og på femten ulike baner. Spillet har mengder av våpen og andre bonuser som kan brukes for å gjøre livet surt for motstanderne, og utvalget inkluderer tornadoer og elskovssyke roboter. Spillet selges på Steam.

VVVVVV (PC).

Så over til noe helt annet. VVVVVV er et plattformspill av den gamle skolen, som har fått massevis av ros i "indie"-miljøet på PC. Her styrer du en astronaut gjennom en serie huler fulle av fiender og dødelige pigger, og ved å trykke på en knapp flipper du tyngdekraften rundt slik at du faller oppover i stedet for nedover. Spillet legger vekt på presisjon, og er ikke redd for å drepe deg igjen og igjen om du ikke er god nok.

Bittos e (PC).

Neste spill på listen er Bittos, et hjernetrimspill som også kommer til Wii i løpet av året. Dette er nok et spill av den typen hvor du må manipulere fargerike blokker, og målet denne gangen er å lage firkanter. Utviklerne lover et nyskapende og overraskende dypt gameplay og mange timer med moro.

Cyber Wing (PC).

Så har vi Squid and Let Die, et enkelt arkadespill der du må samle prikker på et livsfarlig spillbrett. Dette spillet koster hva enn du ønsker å betale for det. Vi tar også med Cyber Wing, som egentlig kom ut i fjor. Dette spillet er inspirert av Sega-spillet Herzog Zwei, og blander action med strategi på en spennende måte. Spillet har også omfattende flerspillermuligheter.

Avslutningsvis må vi nevne at gåteeventyret RealMyst, som er temmelig vrient å finne i butikkene, har blitt lansert på Good Old Games, uten fjasete kopibeskyttelse og annet tull.

Gratisspill

Realm of a Mad God (PC).

Nettstedet TIGSource har hatt en rekke spennende spillutviklingskonkurranser i løpet av de siste årene. Den nyeste kalles Assemblee, og har et briljant konsept: Brukerne står fritt til å lage og donere grafikk, lyd og musikk, og så må koderne lage spill som kun bruker disse donerte elementene. Konkurransen har allerede resultert i flere heftige spill, inkludert MMO-spillet Realm of a Mad God.

Liker du gufne eventyrspill, kan du teste det overnaturlige kriminalmysteriet The McCarthy Chronicles. Intrikate gåter og kalde grøss venter. Sjekk også en beta av Neptune's Pride, et onlinebasert romstrategispill utviklet av en gruppe veteraner fra Irrational Games.

Kodu (PC).

Det er også verd å nevne at Microsoft har lansert en gratis utgave av spillredigeringsverktøyet Kodu for PC. Dette har til nå vært tilgjengelig på Xbox Live Indie Games, men i deres uendelige visdom har Microsoft valgt at vi nordmenn ikke skal få tilgang på denne kanalen, og derfor er det fint å få systemet på PC.

Til slutt, litt kortvarig flash-moro: First Person Tetris og Life is Hard. Pluss Endless Migration, hvor du får kontroll over en flokk gjess.

Husk å få med deg forrige ukes artikkel, som tok for seg julens utgivelser.

Siste fra forsiden