– Seriøse spillere bør skru av 3D

Ikke alt er rosenrødt med årets mest populære teknologi.

Vi har allerede slått oss til ro med at stereoskopisk 3D er det store nøkkelordet for innovasjon i spillbransjen i år. Nintendo 3DS kommer med et brak neste måned, Sony satser illsint på 3D til PlayStation 3 og fjernsyn med støtte for visning av tredimensjonale bilder selger som hakka møkk. Men ikke alt er optimalt med teknologien.

Sånn der er skikkelig vondt.

Spillnettstedet Siliconera har intervjuet Yosuke Hayashi, som er sjef for den japanske utvikleren Team Ninja. Temaet var ytelsen til deres kommende 3DS-utgivelse Dead or Alive: Dimensions. Det viser seg nemlig at det er radikal forskjell på om du spiller med eller uten 3D-effekten.

– Hvis du skrur på 3D så vil spillet vise stødige 30 bilder i sekundet, uavhengig av spillmodus. Hvis du skrur den av vil det kjøre på smidigere 60 bilder i sekundet. Dette påvirker altså alle modusene, også lokal flerspiller og spilling over nettet, forklarer studiosjefen.

Kresne fans

Det er få spillere som er så kresne på oppdateringsfrekvens, smidighet og marginale ytelsesforskjeller som entusiaster av slåssespill. Et halvt sekunds forskjell i reaksjonstid betyr ikke stort i et strategispill, men i et slåssespill som Dead or Alive: Dimensions kan det være kritisk. Japaneren presiserer at noen spillere nok vil være bedre tjent med å skru av 3D.

– Hvis du vil oppleve den dynamiske og involverende stereoskopiske 3D-effekten så anbefaler jeg at du skrur på 3D. På en annen side vil det nok være bedre å skru den av om du søker en røffere kjerneopplevelse. Vi gir dere to ulike måter å nyte spillet på.

Det der er heller ikke noe digg.

Siden denne teknologien i praksis lager dobbelt opp med bilder for å simulere dybde i bildet, så vil nok dette poenget være gyldig for andre 3D-titler også. Sånn sett gjorde nok Nintendo en genistrek med å la spillere skru av denne funksjonaliteten.

Dead or Alive: Dimensions er et slåssespill i den lange og stolte Dead or Alive-serien, og vil blant annet la deg benytte 3DS-ens nedre touch-skjerm til spesialangrep. Spillet utgis eksklusivt til Nintendo 3DS i løpet av året.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden