Setter voldsspill-lov på vent

En tysk underskriftskampanje har nådd målet, og tvinger myndighetene til å revurdere forbud mot voldsspill.

I etterkant av skolemassakren i Winnenden i Tyskland i mars i år valgte flere medier og politikere å legge skylden på skytespillet Counter-Strike. Dette førte videre til at voldsspill-debatten blusset opp igjen for fullt, og tyske politikere gikk i gang med å planlegge et forbud mot voldelige spill.

Det kan spøke for et nytt Crysis, siden utviklerne hører hjemme i Tyskland.

Tyske spilltilhengere reagerte sterkt på forslaget, og satt i gang en storstilt underskriftskampanje på den tyske forbundsdagens nettsider. Kampanjen ønsker blant annet at voldelig innhold skal forbli lovlig for voksne, men at det skal bli økt fokus på å gjøre voldelige spill utilgjengelige for mindreårige.

Tirsdag meldte The Guardian at kampanjen har fått mer enn 67000 underskrifter, noe som i det minste stikker kjepper i hjulene til de tyske lovgiverne. Kampanjen er ingen garanti for at loven ikke blir vedtatt, men tvinger frem en ny vurdering av saken.

Det er sedvane at dersom en kampanje oppnår 50000 underskrifter i løpet av sine tre første uker vil forbundsdagen revurdere lovforslaget og møte en talsperson for underskriftskampanjen som får anledning til å tale sin sak.

Dersom loven likevel blir vedtatt kan det bety at et stort antall spill ikke blir mulig å få tak i fra tyske forhandlere. Det kan også føre til at tyske spillutviklere som Crytek og Replay Studios må rømme landet eller legge om sin virksomhet.

(Kilde: The Guardian, via VG)

Siste fra forsiden