Settlers of Catan til Xbox Live Arcade

Microsoft har kunngjort at de vil gi ut Settlers of Catan, Alhambra og Carcassonne for Xbox Live Arcade. Pluss: Texas Hold 'em er ute nå.

Til nå har Xbox Live Arcade vært preget av enkle hjernetrimspill og actionspill, men det ser ut til å forandre seg. På dagens pressekonferanse i Leipzig kunngjorde Microsoft at de vil bringe en trio med svært populære brettspill til Xbox Live Arcade. Disse er Settlers of Catan, Alhambra og Carcassonne, og Xbox Live Arcade-versjonene skal være trofaste mot originalene, samtidig som de kan spilles med lekker grafikk i HD-modus.

Det mest kjente av disse tre spillene er utvilsomt Settlers of Catan, men de to andre har også fått svært god kritikk. Alle tre er strategiske og abstrakte brettspill, og de regnes alle som klare eksempler på typisk tysk brettspilldesign fra de siste tiårene. Dessuten har de tre spillene fått en rekke ekspansjoner, noe som lover godt for varigheten på Xbox Live Arcade.

Vi må også ta med at Microsoft har lansert pokerspillet Texas Hold 'em på Xbox Live Arcade i dag. Om du laster spillet ned i dag eller morgen, får du fullversjonen helt gratis. Venter du for lenge, må du ut med 800 Microsoft-poeng for å få hendene i fullversjonen.

Texas Hold 'em kommer med tre spillmoduser (standard, scenariemodus og mesterskap), massevis av "achievents", poengtavler og omfattende statistikk på Xbox Live og flott grafikk. En av spillets funksjoner er at hver spiller får sin egen virtuelle lommebok knyttet til profilen sin, slik at resultatene for hvert spill kan få konsekvenser for resten av pokerkarrieren din.

Siste fra forsiden