Sex og vold i Heavy Rain

ESRB er svært detaljerte i beskrivelsene.

Obs! Spoiler-advarsel. Hvis du ikke vil vite noe om handlingen i spillet, ikke les videre!

Forventningene til Heavy Rain, et spill med ambisjoner om å nå et voksent publikum, ser ut til å gjøre nettopp dette når vi får lese ESRBs grunnlag for aldersgrensen på 18 år. Det ble tidlig kjent at spillet skulle inneholde en del scener av seksuell og voldelig art, og nå får vi altså dette beskrevet i all sin herlighet.

Om scenene med seksuell art skriver ESRB blant annet følgende dette: – Når en kvinnelig karakter i spillet etterforsker en klubbeier er kvinnen og klubbeieren alene i et rom, hvorpå spilleren må strippe for klubbeieren og danse toppløs mens man blir siktet på med pistol. Det er godt mulig at det er denne scenen utviklerne Quantic Dream tenkte på da de tidligere uttalte at noen scener av seksuell art skal føles svært ubehagelige.

I tillegg nevner ESRB en kosescene hvor spilleren må kysse, gni og gnukke på en mannlig/kvinnelig motpart og fjerne klesplagg. En kvinne vises toppløs i et par sekunder før bildet går til svart, selve sexscenene har Quantic Dream altså valgt å unnlate.

Om voldscenene var ESRB mest oppmerksomme på et tilfelle de mente var ekstra intenst - scenen hvor man må skjære av sin egen finger for å redde sin sønn. Spilleren kan også velge mellom forskjellige redskaper for å utføre handlingen, slik som sag, saks og kniv. Heller ikke her får man se selve hendelsen, kameraet panorerer nemlig bort når spilleren må gjennomføre den grusomme handlingen. Man skal allikevel få se bladet, blodet og ikke minst få høre skriket og ESRB mener at scenen også legger mye fokus på psykologisk terror, som kan oppleves støtende for noen.

Det er ikke til å feie under teppet at dette er et spill som uten tvil vil vekke debatt - hvor mye gjenstår å se.

Heavy Rain er i butikkene 24. februar til Playstation 3.

(Kilde: Spelfeber)

Siste fra forsiden