Anmeldelse

Shox

Er du den typen som liker å finjustere motorer, sånn at du kan presse ut den maksimale ytelsen en bil kan gi? Hvis du kjenner deg igjen i dette utsagnet, må jeg skuffe deg, for det er ingen muligheter til å leke mekaniker i Shox. Istedenfor å lage et realistisk spill der du må bruke timer med å skifte dekk, stempler og andre bildeler, har EA Sports BIG laget et rallyspill der arkadestilen er brukt som ingrediens.

Side 1
Side 2

Muligheten til å kjøpe eller vinne biler, er et vanlig element innen bilspill. Det at du kan skaffe deg nye biler ved å gamble, er det ikke ofte du har muligheten til å gjøre. Gambling fungerer på den måten at du satser en sum penger og krysser fingrene for at du vinner. Du kan gjøre et kupp hvis du er heldig. Et eksempel på dette er: En Subaru Impreza 2002 koster $1.480.000 hvis du skal kjøpe den, men hvis du velger å gamble betaler du bare $185.000. Du sparer hele $1.295.000. Du må kjøre et par timer skal du klare å bla opp den summen. Dette er en billig måte å utvide innholdet i garasjen din på, men det som ikke er bra er at du må duellere med en tilsvarende bil som den du vil ha.

Du vil gamble om en Porsche 911, da må du også kjøre mot en Porsche 911. Den som kommer først i mål vinner. Hvis du vinner mister du innsatsbeløpet og får beholde bilen. Hvis du taper mister du også pengene, men du får selvfølgelig ikke beholde bilen du gamblet om. Det å vinne en bil ved å gamble er ikke like lett som det høres ut som. Det som gjør det vanskelig, er at motstanderen får starte 2-3 sekunder før deg. Det høres ikke så mye ut, men når man tar i betraktning at den lille strekningen du må kjøre sjelden varer i mer enn 20 sekunder blir det straks vanskeligere. Det er en ting til som gjør gambling vanskelig, det er at på den strekningen du må kjøre er det kun en sving der du får muligheten til å kjøre bedre enn motstanderen og hente inn det lille forspranget han har. AI-en er i tillegg en veldig kompetent rallykjører som sjeldent gjør feil.

Variasjon
Det er 24 lisensierte biler som du kan velge å bruke, blant bilene finner du kjente merker som Toyota, Mitsubishi, Subaru, Ford, Citroen og Lancia. De 24 bilene er fordelt i fire kategorier Compact, Sports, Turbo og Power. I hver kategori er det seks biler som alle kan bli dine. Det er tre måter du kan skaffe deg noen av disse bilene på. Du kan vinne de løpene du deltar i, slik at du får en bil i premie. Du kan også kjøpe nye biler med pengene du har tjent, eller du kan gamble pengene du har tjent. For å få tilgang på bilene i en klasse, trenger du bare å få nok penger, slik at du har råd til å kjøpe/gamble om en av bilene. Den billigste måten å rykke opp et nivå, er å få en gjennomsnittsplassering som nummer en på alle seks banene i en av klassene. Da du har klart det, får du en ny bil som du kan bruke i den nye klassen, pluss at du får en pokal som viser at du er beste i den klassen. Du får også en stor sum penger. Hvis du er veldig flink og klarer å få en pokal fra alle de fire klassene, får du muligheten til å konkurrere i Shox-klassen. Der er det bare de beste av de beste som får konkurrere.

Alle banene er delt opp i tre soner, disse sonene blir kalt "Shox zone". En "Shox zone" har en start og en stopp, og du må kjøre gjennom en "Shox zone" raskest mulig. Du blir vurdert etter hvor lang tid du brukte på å kjøre gjennom en "Shox zone" og blir belønnet med enten gull-, sølv- eller bronse-merker. Kjører du veldig sakte får du ingenting. Kjører du raskt nok til å få gull på alle tre sonene, blir det ved neste "Shox zone" laget en "Shox wave". Dette er en bølge som du må prøve å kjøre i, klarer du det så får du et pengebeløp som bestemmes av tiden du brukte inne i bølgen. Første gangen du klarer å få de tre gullmerkene som en bane krever, får det en muligheten til å velge om du vil kjøre banen om natten eller dagen.

Hvis du klarer å få tre gullmerker med en angitt biltype, får du en spesialutgave av den bilen du brukte, i garasjen din. Disse spesialbilene er litt bedre enn originalen. I tillegg forvandles alle gullmerkene til platinamerker. Penger tjener du alltid når du har kjørt gjennom en "Shox zone". Summen du mottar vises nederst midt på skjermen. Pengesummen forandrer seg hele tiden. Hver gang du får en bulk på bilen din, vises skadens verdi med røde tall og blir trekt fra total summen av opptjente penger. Det er viktig med mye penger i Shox, for da kan du kjøpe raskere og bedre biler. Teoretisk er det mulig å spille gjennom Shox uten å bruke penger, men da hadde det blitt veldig kjedelig å spille. Derfor bør alle pengene du tjener, brukes på nye biler.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden