Civilization V under utvikling

Sid Meier holder koken

Nytt tilskudd til en av verdens største strategispillserier.

2K Games kunne i dag annonsere at en ny utgave av Sid Meiers legendariske Civilization-serie er under utvikling. Det er atter en gang bautaen Firaxis Games og evig trofaste Sid Meier selv som står bak spakene, og i pressemeldingen loves vi et mangfold av nyvinninger.

Rykende ferskt skjermbilde.

Blant nøkkelpunktene finner vi en splitter ny spillmotor som loves å tilby en spektakulær visuell opplevelse, nytt kampsystem, dypere diplomatiske bånd og en stor serie av nye funksjoner som skal gjøre det mer fornøyelig å investere et solid antall timer i kampen om å bli verdens suverene leder.

Ny grafikkmotor

Den nye grafikkmotoren skal blant annet støtte full animering av dine rivaler, som for første gang snakker morsmålet sitt i de intense diplomatiske sekvensene vi har lært oss å elske gjennom årene. I tillegg til dette loves vi et nytt sekskantbasert system for å navigere spillkartet, som nå er mer organisk og dynamisk enn noensinne.

Hva kampsystemet angår skal det også her være mye nytt å sette fingrene i, blant annet muligheten til å utføre langdistanseangrep som er adskilt fra frontlinjen. Dette betyr at å beskytte riket kan by på en stadig større utfordring, og kampene loves å være mer intense og spennende enn noensinne.

Sid Meier selv hadde følgende å si om det nye tilskudet til familien:

– Hver utgave av Civilization-serien byr på nye, spennende utfordringer for teamet vårt. Heldigvis ser brukerbasen vår aldri ut til å gå tom for nye og morsomme ideer til forbedring, og vi gleder oss til å presentere vår nye visjon for spillerne.

Klart for krig.

2K Games president Christoph Hartmann hadde også spennende lovnader å komme med:

– Sid Meier's Civilization er en av de største merkevarene innen dataspill noensinne, med millioner av eksemplarer solgt. Civilization V tar serien lengre ved å tilby en stadig mer involverende opplevelse.

En av måtene dette skal gjøres på er ved å tilby en spillersentral som lar en dele innhold og kjempe mot hverandre uten å forlate spillet.

Og det stopper ikke der. Firaxis Games holder også på med en Facebook-versjon av den kjente strategispillserien kalt Sid Meier's Civilization Network, et mindre alternativ for både erfarne og uerfarne spillere lystne på verdensdominasjon. Også her står Sid selv for det generelle spilldesignet.

Civilization V skal etter planen slippes på PC denne høsten.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden