Sideskrolleren Headlander krever at du bruker hodet – bokstavelig talt

Du er et avkappet menneskehode som flyr rundt og hekter deg på roboter.

Double Fine

Adult Swim Games og Double Fine går sammen om å lage et nytt sideskrollende action-eventyr kalt Headlander.

Headlander ser flott ut.

Som tittelen antyder er du et hode som flyr rundt og lander på forskjellige roboter for å ta over kontrollen over dem. Faktisk er hodet ditt – trigt innkapslet i en romdrakt med rakkettmotorer – det eneste "mennesket" som er i live, i en fremtidsverden som styres av en smågal datamaskin.

Ved å hoppe mellom datamaskinens merkelige roboter skal du prøve å finne ut hva som har skjedd med menneskeheten, hva denne merkelige sci-fi verdenen egentlig har å by på.

Litt som Metroid og Castlevania

Headlander.

Underveis får du nye ferdigheter som du kan bruke til å forsvare deg, slik som et reflektorskjold mot laserskudd. Alt høres veldig ut som noe i tråd med Castlevania eller Metroid, der du får nye våpen og ferdigheter etter hvert som du utforsker mer av området.

Ifølge IGN skal fokuset ligge mer på å ta over fiender ved å fly rundt og lande med hodet enn å eliminere dem. Gåteløsning og utforsking, samt Double Fines karakteristiske humor er det spillet først og fremst byr på. De mange robotene har nemlig absurde samtaler seg imellom, som du kan høre mens du finner ut mer og mer om verdenen.

Utover traileren og skjermbildene vet vi ikke mye mer om spillet ennå, men en generell 2016-slippdato nevnes på spillets nettsider.

Vi hadde mye godt å si om Double Fines nyeste pek-og-klikk-spill.
Broken Age er et kjærlighetsbrev til fortidens eventyrspill »

Den første Headlander-traileren (Video: Double Fine)

Siste fra forsiden