Silent Hill: Downpour blir høstspill

Slippvinduet er klart for det åttende spillet i serien.

Når mørket faller på (igjen) og regnet pisker mot ruta utover høsten 2011 passer det perfekt å la seg skremme. Da er det midt i blinken at Konami nå har annonsert at skrekkspillet Silent Hill: Downpour kommer i årets tredje kvartal. Det vil si en gang til høsten.

Det er tsjekkiske Vatra som uvikler det åttende spillet i serien, der vi følger straffedømte Murphy Pendleton. I starten av spillet er han i sjokk, og det hele begynner med at han vandrer rundt alene i nærheten av Silent Hill etter at fengselsbussen hans har kollidert.

Her var det da hyggelig!

Som fengselsfugl får vi dermed en hovedperson med en ganske så negativ bakgrunn.

– En fange er en person som du forventer har mye baggasje som Silent Hill kan utnytte. Vi synes dette er et interessant premiss fansen kan spekulere rundt mens de venter på spillet. Vi har blant annet hatt en diskusjon om dette er en person folk kan og vil relatere seg til, sier Konami-produsent Tomm Hulett til Eurogamer.

I Silent Hill: Shattered Memories fra 2010 droppet man våpen for å få frem følelsen av ren frykt og hjelpeløshet. Det er målet i Downpour også.

– Frykt er litt vanskelig å få skikkelig til. Vi ønsker å ta med oss det vi lærte fra Shattered Memories og gjøre dette til en skikkelig Silent Hill-opplevelse, sier Hulett.

Vi loves også en skrekkens by med færre låste dører, og mer utforskning.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden