Silicon Knights saksøker Epic

Too Human-utvikler Silicon Knights beskylder Unreal-utvikler Epic for svindel og kontraktbrudd.

Silicon Knights, studioet bak titler som Metal Gear Solid: Twin Snakes, Eternal Darkness: Sanity's Requiem og Blood Omen: Legacy of Kain, har nå saksøkt Unreal-utvikler Epic Games. Silicon Knights lisensierte Unreal 3-motoren for det kommende Xbox 360-spillet Too Human, men nå mener de at Epic ikke har oppfylt sine kontraktsmessige plikter, og at resultatet har vært svært skadelig for Silicon Knights og Too Human.

Too Human

Først og fremst hevder Silicon Knights at de i følge kontrakten skulle ha fått en brukbar versjon av Unreal Engine 3 innen mars 2006, men at Epic ikke leverte varene før i november samme år (og da med mangelfull dokumentasjon). For et stort selskap som Silicon Knights var en slik forsinkelse uholdbar, og i tillegg skal den ha resultert i at Too Human ikke imponerte noen da det ble vist på E3 samme år.

Silicon Knights peker på at samtidig som Epic tydeligvis hadde veldig store problemer med å levere en fullstendig Unreal 3-motor, klarte de å utvikle Gears of War for lansering i november 2006. Silicon Knights mener derfor at lisenspengene deres tydeligvis gikk til utviklingen av Gears of War, og ikke produktet de betalte for. Silicon Knights-sjef Dennis Dyack forteller:

– Fra perspektivet til noen som har ventet på en spillmotor Epic lovet å levere for to år siden virker det tydelig at utviklingen av Gears of War ble betalt av Unreal 3-motorens kjøpere. Vi står ved beskyldningene våre om at i stedet for å bruke lisenspengene for å utvikle og støtte Unreal Engine 3, brukte Epic disse pengene til å lage Gears of War.

Den respekterte utvikleren hevder videre at Unreal Engine 3 ikke har fungert slik Epic reklamerte med at den ville, og at Epic ikke har klart eller vært villige til å fikse problemene. Silicon Knights skal forgjeves ha brukt over ett år på å komme frem til en løsning med Epic før de nå har valgt å gå rettens vei.

Epic på sin side mener Silicon Knights ikke har juridisk grunnlag for søksmålet, og at de vil forsvare seg i retten. De ønsker imidlertid ikke å komme med ytterligere offentlige kommentarer til søksmålet.

Siste fra forsiden